O Hozier είναι στρέιτ!

Ένα τραγούδι υπέρ των γκέι και κατά της Ρωσίας ή κάτι πιο βαθύ;

Ο Ιρλανδός Andrew Hozier Byrne, ευρύτερα γνωστός απλώς ως Hozier, έκανε αίσθηση με το που δημοσίευσε το ”take me to church”. Το τραγούδι έγινε αμέσως νο1 στο i-Tunes στη χώρα του.
Στους στίχους παρομοιάζεται ο εραστής / η ερωμένη με την θρησκεία. «Πάρε με στην εκκλησία, θα σε λατρέψω στο βωμό του ψέμματός σου, θα σου πω τις αμαρτίες μου και εσείς μπορείς να ακονίσεις το μαχαίρι σου, Θεέ μου άσε με να σου αφιερώσω τη ζωή μου».
Το τραγούδι γράφτηκε μετά τον χωρισμό του Andrew με την κοπέλα του. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει ταυτόχρονα ένα τραγούδι αγάπης αλλά και μια δήλωση αμαρτίας. Έχει επιρροές από τον συγγραφέα Κρίστοφερ Χίτσενς ( 1949 – 2011) γνωστό και από το βιβλίο του «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος» όπου πραγματεύεται την ανυπαρξία του Θεού.
Σε συνέντευξή του ο Hozier είχε πει ότι η εμπειρία του να είσαι ερωτευμένος είναι στην ουσία ένας θάνατος, βλέπεις τον εαυτό σου να πεθαίνει, με έναν όμορφο τρόπο. Ό,τι ήξερες για τον εαυτό σου παύει να ισχύει.
Ο Hozier έχει πει για το σεξ και την θρησκεία: Η σεξουαλική πράξη είναι το πιο φυσικό και ανθρώπινο πράγμα, όμως μια οργάνωση σαν την Εκκλησία υπονομεύει την ανθρώπινη φύση διδάσκοντας ότι η επιλογή του σεξουαλικού προσανατολισμού είναι ντροπή και αμαρτία και προσβάλλει τα Θεία.
Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το τραγούδι δεν είναι κατά της θρησκείας, απλώς υπέρ της πίστης στον άνθρωπο και της επιστροφής στην γνήσια ανθρώπινη φύση του.
Στο βίντεο του τραγουδιού ασκείται κριτική στον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι ομοφυλόφιλοι στη Ρωσία. Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία μόλις το 1993, όταν καταργήθηκαν σταλινικοί νόμοι. Ωστόσο τα ομοφοβικά αισθήματα είναι εξαιρετικά διαδεδομένα.
Το τραγούδι πήγε νο1 στη λίστα με τα Ροκ τραγούδια των ΗΠΑ. Στην Ευρώπη πήγε νο1 στο Βέλγιο. Το Βέλγιο από το 2014 αναγνωρίζει το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων. Υπέρ τάχθηκε η μεγάλη πλειοψηφία των 56 βουλευτών έναντι 4 κατά. Οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τον αναγνωρίζουν είναι η Ολλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Σουηδία, η Δανία, η Ισλανδία και η Νορβηγία.
O Hozier είναι στρέιτ.

lunch timeMore@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

 

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=3700