Colin Vearncombe (Black) 1962 – 2016

black wonderful lifeΟ Black ήταν Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

Ξεκίνησε στην punk rock σκηνή και συνέχισε στην mainstream pop γνωρίζοντας επιτυχία κυρίως στα τέλη της δεκαετίας του 80.
Μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το “Wonderful Life” (1987), “Sweetest Smile”, “Everything’s Coming Up Roses”.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Colin Vearncombe. Γεννήθηκε στις 26 Μαΐου 1962.
Λόγω του εκλεπτισμένου τζαζ-ποπ ήχου του και της μελαγχολικής, συναισθηματικής φωνής του, οι κριτικοί τον τοποθετούσαν κάπου ανάμεσα στον Bryan Ferry και τον Morissey.
Στην αρχή, οι Black ήταν συγκρότημα, με τον Colin στα φωνητικά. Γρήγορα όμως, έμεινε να ηχογραφεί μόνος κάτω από το όνομα αυτό.
Το πιο χαρακτηριστικό του χιτ ήταν το Wonderful Life, που το έγραψε επηρεασμένος από ένα δύσκολο διαζύγιο που είχε το 1985. Αρχικά το τραγούδι όταν κυκλοφόρησε δεν έκανε επιτυχία. Μάλιστα, το πρώτο του top10 hit ήταν το Sweetest Smile το 1987, που κι εκείνο ήταν εμπνευσμένο από το διαζύγιό του. Μετά από την απήχηση του Sweetest Smile, επανακυκλοφόρησε το Wonderful Life και ακούστηκε παντού σε όλο τον κόσμο, από Ευρώπη έως Αυστραλία. Μόνο στις ΗΠΑ δεν γνώρισε επιτυχία.

Ο Colin είχε πει: “Είναι η ειρωνεία της ζωής, που χάρη στην άσχημη κατάληξη του πρώτου γάμου μου, ήρθε μια μεγάλη επαγγελματική επιτυχία. Η πρώην γυναίκα μου είναι έμμεσα υπεύθυνη για την επιτυχία μου και με κάνει να χαμογελώ.”
Ο τραγουδιστής έβγαζε άλμπουμ μέχρι και το 2015, ανά σχετικά τακτά διαστήματα. Έβγαλε 15 στούντιο και λάιβ άλμπουμ, αλλά φυσικά, κανένα άλλο δεν γνώρισε την επιτυχία του Wondeful Life που περιείχε και το ομότιτλο τραγούδι.

Ο Black τραυματίστηκε σοβαρά, στις 15 Ιανουαρίου 2016, σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στην Ιρλανδία και από τότε νοσηλευόταν σε κώμα. Είχε χτυπήσει άσχημα στο κεφάλι, και είχε υποστεί οίδημα στον εγκέφαλο. 11 μέρες μετά έχασε τη μάχη για τη ζωή στα 53 του.
Τα τελευταία χρόνια είχε επιλέξει να περάσει τη ζωή του στο Κορκ της Ιρλανδίας, όπου συγκατοικούσε στο ίδιο σπίτι με την πρώην γυναίκα του, τους τέσσερις γιους του και μια ομάδα ξένων φοιτητών.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4583