Birthday Special: Sarah McLachlan

Sarah McLachlanSarah McLachlan (28 Ιανουαρίου 1968)

Η τραγουδίστρια, το μυστικό της υιοθεσίας της, πώς έσωσε τη ζωή ενός ράπερ… Η Sarah McLachlan είναι Καναδή τραγουδίστρια, μουσικός και τραγουδοποιός. Γνωστή περισσότερο για τις αισθηματικές μπαλάντες της και την ιδιαίτερη μέτζο-σοπράνο φωνή της. Έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Έχει βγάλει 7 στούντιο άλμπουμ, 4 λάιβ άλμπουμ, 32 σινγκλ. Η Sarah γεννήθηκε στη Νέα Σκωτία του Καναδά. Ήταν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και δόθηκε για υιοθεσία στους McLachlan που είχαν ρίζες από τη Σκωτία -όπως προδίδει το όνομά τους-. Σπούδασε κλασσικό πιάνο, κιθάρα και φωνητική. Το 1985, ενώ τραγουδούσε με ένα γκρουπ, τους October Game, τράβηξε το ενδιαφέρον μιας δισκογραφικής εταιρίας. Το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο Touch, βγήκε το 1988 και έγινε χρυσό στον Καναδά. Η φήμη της πέρασε τα σύνορα το 1993 με το άλμπουμ Fumbling Towards Ecstasy και τα τραγούδια Hold On, Possession, Good Enough. Το πιο εμπορικό της άλμπουμ είναι το Surfacing, to 1997, με το οποίο κέρδισε δυο Γκράμι και τέσσερα βραβεία Τζούνο. Έβγαλε τις επιτυχίες Building a Mystery (no1 στον Καναδά), Adia, Sweet Surrender, Angel Η μεγαλύτερη επιτυχία της στην από ‘δω πλευρά του Ατλαντικού ήταν η συνεργασία της με τους Delerium, το dance anthem με τίτλο “Silence”.

Το περιοδικό Mixmag το έχει κατατάξει δωδέκατο στη λίστα με τα καλύτερα χορευτικά τραγούδια όλων των εποχών (στο remix του Tiesto) -no1 σε εκείνη τη λίστα είναι το One More Time των Daft Punk. Έχει ιδρύσει το Lilith Fair, ένα φεστιβάλ που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη με μια σειρά από συναυλίες που δίνουν τη δυνατότητα σε γυναίκες καλλιτέχνιδες να αναδειχθούν. Παράλληλα, τα κέρδη που συγκεντρώνονται, διατίθενται για κοινωφελείς σκοπούς. Τα πρώτα τρία χρόνια, συγκεντρώθηκαν έτσι, 10 εκατομμύρια δολάρια. Έγραψε το επίσημο τραγούδι για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2010 στο Βανκούβερ. Ο ράπερ Darrell “D.M.C.” McDaniels των RUN D.M.C. έχει δηλώσει ότι το τραγούδι Angel της Sarah του έσωσε τη ζωή, αφού σκεφτόταν να δώσει τέλος στη ζωή του, μέχρι που άκουσε αυτό το τραγούδι.

Το Angel είναι γραμμένο για τον κιμπορντίστα των Smashing Pumpkins, Jonathan Melvoin, που πέθανε το 1996 από υπερβολική δόση ηρωίνης. Ακουγόταν στην ταινία City Of Angels, όπου ο Νίκολας Κέιτζ υποδύεται έναν άγγελο που αποφασίζει να εκπέσει στη Γη επειδή ερωτεύτηκε μια απλή κοπέλα, την Μεγκ Ράιαν.

Το 1997 η Sarah παντρεύτηκε τον ντράμερ της. Έχουν αποκτήσει δυο παιδιά. Χώρισαν το 2008, αλλά εκείνος συνεχίζει να παίζει ντραμς στα τραγούδια της. Της έχει απονεμηθεί η τιμητική διάκριση “Order of Canada”.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4592