Birthday Special: Shakira

shakiraShakira (2 Φεβρουαρίου 1977)

Οι πωλήσεις και τα ρεκόρ, το έντομο που πήρε το όνομά της, γιατί απαγορεύτηκαν τα τραγούδια της στην Αργεντινή. Η Shakira είναι Κολομβιανή τραγουδίστρια, στιχουργός, χορεύτρια, χορογράφος, παραγωγός και μοντέλο. Γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1977. Το κανονικό της όνομα ολόκληρο είναι Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Ξεκίνησε ως χορεύτρια ρυθμών λάτιν, οριεντάλ και ροκ εν ρολ. Κυκλοφόρησε τα πρώτα της άλμπουμ “Magia” και “Peligro” χωρίς επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Άρχισε να γίνεται δημοφιλής στη Λατινική Αμερική με το τρίτο και τέταρτο άλμπουμ της, Pies Descalzos (1996) και Donde Estan Los Ladrones?(1998). Στα 18 της, ήταν η πιο δημοφιλής τραγουδίστρια στην Κολομβία. Στη διεθνή μουσική αγορά έγινε γνωστή με το άλμπουμ της Laundy Service που έβγαλε την πρώτη της μεγάλη επιτυχία Whenever Wherever.

H επιτυχία συνεχίστηκε με τα άλμπουμ Fijación Oral, Vol. 1 και Oral Fixation, Vol. 2 (2005), από το οποίο προέκυψε το εμπορικότερο τραγούδι των τελευταίων 15 ετών, “Hips Don’t Lie”. Ακολούθησαν τα άλμπουμ She Wolf (2009), Sale el Sol (2010), Shakira (2014) Το τραγούδι της “Waka Waka (This Time for Africa)” ήταν το επίσημο τραγούδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA το 2010 και έγινε το πιο εμπορικό τραγούδι Παγκοσμίου Κυπέλλου. H Shakira είναι μια από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της λατινοαμερικάνικης σκηνής, έχοντας πουλήσει πάνω από 120 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, και έχοντας κερδίσει 5 βραβεία MTV, 2 Grammy, 8 Latin Grammy, 7 βραβεία του περιοδικού Billboard. Επίσης έχει προταθεί για χρυσή σφαίρα. Είναι γνωστή και για τη φιλανθρωπική της δράση. Το 2014, την κατέταξαν 58η στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες. Την ίδια χρονιά, έγινε το πρώτο άτομο που ακολουθείται από 100 εκατομμύρια χρήστες στο Facebook. Σύντροφός της είναι ο Ισπανός ποδοσφαιριστής Gerard Piqué με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο παιδιά. Το IQ της Shakira είναι 140 και μιλά άπταιστα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, αραβικά και πορτογαλικά. Shakira στα αραβικά σημαίνει “γεμάτη χάρη”.

Οι παππούδες της ήταν από το Λίβανο. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μετακόμισε στην Κολομβία πολύ μικρός. Άρχισε να γράφει ποιήματα όταν ήταν τεσσάρων. Απορρίφτηκε από τη σχολική χορωδία γιατί είχε υπερβολικά δυνατή φωνή. Οι δίσκοι της Shakira είχαν απαγορευτεί για κάποιο καιρό στην Αργεντινή διότι η είχε σχέση με τον γιο του πρώην Προέδρου Φερνάντο ντε λα Ρούα. Είναι εκείνος που είχε εγκαταλείψει εσπευσµένα το προεδρικό µέγαρο «Κάσα Ροσάδα» από την ταράτσα µε πολεµικό ελικόπτερο το 2001. Ο Αντόνιο ντε λα Ρούα, όταν χώρισαν μετά από 10 χρόνια σχέσης, κατέθεσε αγωγή εναντίον της διάσημης τραγουδίστριας, ζητώντας της 77 εκατομμύρια ευρώ, και αργότερα μία δεύτερη, στην οποία ζητούσε να έχει πρόσβαση σε τραπεζικό της λογαριασμό, ο οποίος περιέχει 195 χιλιάδες ευρώ, αλλά η τραγουδίστρια δικαιώθηκε. Υπάρχει ένα είδος σφήκας που ονομάστηκε Aleiodes Shakirae. Η “σφήκα της Shakira” πήρε το όνομά της επειδή η κάμπια στην οποία γεννά τα αβγά της τινάζεται και κουλουριάζεται πριν πεθάνει -μια κίνηση που θύμισε στους ερευνητές την κίνηση των γοφών και της μέσης της κολομβιανής τραγουδίστριας.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4615