Birthday Special: Lou Bega

Subject: Lou Bega On 2013-10-31, at 4:07 PM, Yeo, Debra wrote: Lou Bega of Mambo No. 5 fame. Lou Bega.jpg

Lou Bega (13 Απριλίου 1975). Κι όμως, δεν είναι λατινοαμερικανός, και δεν τον λένε Lou!

Γερμανός μουσικός της Mambo με ρίζες από την Ιταλία από τη μεριά της μητέρας του και την Ουγκάντα από τη μεριά του πατέρα του. Είναι περισσότερο γνωστός για το τραγούδι “Mambo No. 5” του 1999, ριμέικ στο ορχηστρικό κομμάτι του Perez Prado (1949). Γενικώς η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από τις δεκαετίες 1940 και 1950 με μοντέρνο ρυθμό.
Ο Bega ξεκίνησε τη μουσική του καριέρα ως ράπερ. Στην ηλικία των 13 ίδρυσε ένα χιπ χοπ συγκρότημα. Όταν έμεινε για κάποιο διάστημα στο Μαϊάμι ανακάλυψε την λάτιν μουσική. Επιστρέφοντας στη Γερμανία, άρχισε να αναπτύσει το σκεπτικό του Mambo no5.

Το”Mambo No. 5 (A Little Bit of…)” έγινε νο1 σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, νο3 στις ΗΠΑ.
Λίγο μετά ήρθε το ντεμπούτο άλμπουμ του, A little bit of Mambo, που έβγαλε επίσης τις επιτυχίες “I Got a Girl”, “Tricky, Tricky”, “Mambo Mambo”.

Το δεύτερο album του είχει τίτλο Ladies and Gentlemen (2001) και περιείχε τα σινγκλ “Just a Gigolo” και “Gentleman”, ενώ ακολούθησαν το 3ο άλμπουμ του Lounatic (2005), το 4ο Free Again, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 5ο άλμπουμ του A Little Bit of 80’s διασκεύαζε επιτυχίες της δεκαετίας του 80 όπως “Smooth Operator”, “I’m So Excited”, “Vamos a la playa”, “Red Red Wine”. “Karma Chameleon” κ.α.
To κανονικό μικρό του όνομα δεν είναι Lou. Είναι David. David Lubega.
Βραβεία: World Music Award καλύτερου Γερμανού καλλιτέχνη 2000. Γερμανικά βραβεία Echoes Popular Music : καλύτερου Γερμανού καλλιτέχνη με διεθνή καριέρα, καλύτερο Rock Pop Single, 2000.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4883