Birthday Special: Samantha Fox

samantha foxSamantha Fox (15 Απριλίου 1966)


Τραγουδίστρια, ηθοποιός, πρώην μοντέλο, απο το Λονδίνο.
Από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός, ή τραγουδίστρια, ή αστυνομικός.
Στην ηλικία των 17, έβαλε τη μητέρα της να την φωτογραφίσει ημίγυμνη στην κρεβατοκάμαρα, και έστειλε τις φωτογραφίες στην εφημερίδα Sun, προκειμένου να τραβήξει το ενδιαφέρον κάποιου γραφείου μοντέλων. Στα 20 είχε ήδη γίνει συμβολο του σεξ και γνωστό μοντέλο σε όλη τη χώρα.
Ο πατέρας της τελούσε χρέη μάνατζερ για τη Σαμάνθα, αλλά αργότερα αποκαλύφθηκε ότι καταχράστηκε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, και πατέρας και κόρη κατέληξαν στα δικαστήρια.

Το 1986 έβγαλε το πρώτο της σινγκλ, με τίτλο “Touch me”. Έγινε τεράστια επιτυχία, νο1 σε 17 χώρες, νο3 στο Ηνωμένο Βασίλειο, νο4 στις ΗΠΑ.
Από το 1986 έως το 2005 έβγαλε 7 στούντιο άλμπουμ, 26 σινγκλ. Ωστόσο η εμπορική επιτυχία της περιορίζετα στην τετραετία 1986-1989.
To 1988 ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης Βρετανίδας καλλιτέχνη στα Brit Awards.
Επιτυχίες της: “”.
Στη χώρα της δεν έφτασε ποτέ στο νο1 των singles charts. Το Touch me έπιασε την ψηλότερη θέση για την Samantha, νο3. Ωστόσο κατάφερε να γίνει νο1 στον Καναδά, στην Αυστραλία, και σε πολλές άλλες χώρες ανάμεσα!
Το επώνυμό της, που σημαίνει αλεπού, είναι το πραγματικό της. Το μεσαίο της όνομα είναι Karen.

Αν και φοίτησε σε αυστηρό καθολικο σχολείο, ποτέ δεν είχε ενδοιασμούς στο να φωτογραφίζεται τόπλες. Συνήθιζε μάλιστα να λέει ότι ο Θεός της έδωσε αυτό το κορμί για να κάνει τον κόσμο χαρούμενο.
Έχει εμφανιστεί σε διάφορες ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και ριάλιτυ σοου.
Η μεγάλη έκπληξη που περίμενε όσους την θαύμαζαν στη δεκαετία του 80 ήρθε το 2003, όταν παραδέχτηκε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλη. Στην ετεροφυλόφιλη ζωή της πάντως είχε σχέση με τον ταυρομάχο Rafi Comino, τον κιθαρίστα των Kiss, Paul Stanley και τον διεθνούς φήμης απατεώνα Peter Foster.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4896