Birthday Special: Michael Sembello

sembeloMichael Sembello (17 Απριλίου 1954)
O.. κατά λάθος one hit wonder και οι αρχικοί …μακάβριοι στίχοι του Maniac.

O Michael Sembello είναι Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στην Πενσυλβάνια της Αμερικής. Σπούδασε μουσική δίπλα στον μεγάλο κιθαρίστα της τζαζ Pat Martino, και ξεκίνησε την καριέρα του ως κιθαρίστας δίπλα σε εξαιρετικούς καλλιτέχνες.
Στα 17 του έπαιζε κιθάρα για χάρη του Stevie Wonder. Έχει ακόμα συνεργαστεί με τους Temptations, Michael Jackson, Diana Ross, Chaka Khan, George Benson, Barbra Streisand, Donna Summer, και πολλούς άλλους.

Έβγαλε το πρώτο του σόλο άλμπουμ Bossa Nova Hotel, το 1983.
Ο Sembello έχει κάνει και παραγωγή σε διάφορους καλλιτέχνες.
Έχει γράψει μουσική για πολλές ταινίες, όπως το Cocoon, το Gremlins, το The Monster Squad το Independence Day, και άλλα.
Ο Sembello ταξιδεύει συχνά στη Βραζιλία από τη μουσική της οποίας έχει επηρεαστεί πολύ.
Μπορεί να γνώρισε μόνο μια μεγάλη επιτυχία στα τσαρτς, και να θεωρείται One Hit Wonder, ωστόσο ο Sembello γράφει, παράγει και εκδίδει συνεχώς μουσικά άλμπουμ, ενώ έχει τραγουδήσει σε έξι διαφορετικές γλώσσες.

MANIAC!
To 1983, το τραγούδι του Sembello, “Maniac”, επιλέχτηκε να πλαισιώσει το φιλμ Flashdance. Κατέκτησε την κορυφή του Αμερικανικού τσαρτ, και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία μέσα από το σάουντρακ της ταινίας, μετά το “Flashdance…What a Feeling” της Irene Cara. Το soundtrack εκείνο κέρδισε Γκράμι το 1983. To Maniac ήταν υποψήφιο για όσκαρ τραγουδιού, αλλά το έχασε από το άλλο χιτ της ταινίας, “Flashdance…What a Feeling”.
Το Maniac έφτασε εντελώς τυχαία στα αυτιά των υπεύθυνων της ταινίας, αφού τους το εστειλε κατά λάθος η σύζυγος του Sembello. Μάλιστα, οι στίχοι ήταν αρκετά διαφορετικοί, και τόσο μακάβριοι που οι ιθύνοντες ζήτησαν από τον Michael να τους αλλάξει… λιγάκι: Έτσι, το αρχικό ρεφραίν “Είναι ένας μανιακός, είναι σίγουρο, θα σκοτώσει τη γάτα σου και θα την καρφώσει στην πόρτα” (!!!) [“He’s a maniac, maniac that’s for sure. He will kill your cat and nail it to the door”] άλλαξε στο γνωστό “She’s a maniac, maniac on the floor. And she’s dancing like she’s never danced before”.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4905