Birthday Special: Kelly Clarkson

Kelly_Clarkson-600x450Kelly Clarkson (24 Απριλίου 1982)

Γεννήθηκε στο Τέξας, τραγουδίστρια, στιχουργός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων.
Γνώρισε τη δόξα το 2002 μετά τη νίκη της στην πρώτη σεζόν του τηλεοπτικού σόου American Idol και της έμεινε από τότε το παρατσούκλι του “Originial American Idol”.
Το ντεμπούτο διπλό σινγκλ της “Before Your Love”/”A Moment Like This”, πήγε στο νο1 των ΗΠΑ και πούλησε όσο κανένα άλλο σινγκλ το 2002.

Το ντεμπούτο άλμπουμ της, Thankful (2003), έγινε επίσης νο1 στον κατάλογο των άλμπουμ στις ΗΠΑ και έγινε διπλά πλατινένιο. Έβγαλε επίσης την παγκόσμια επιτυχία, “Miss Independent”.
Στο δεύτερο άλμπουμ της, Breakaway (2004), προσπάθησε να παρουσιάσει ένα πιο ώριμο και ροκ ύφος. Πούλησε πάνω από 15 εκατομμύρια κόπιες και της χάρισε 2 βραβεία Γκράμι.
Ακολούθησαν το άλμπουμ My December (2007), όπου η Clarkson είχε έναν πιο ενεργό ακόμα ρόλο στην συγγραφή και παραγωγή των τραγουδιών, και το All I Ever Wanted (2009) που έγινε νο1 και έβγαλε το τραγούδι “My Life Would Suck Without You”, που κατέχει το ρεκόρ με το μεγαλύτερο άλμα προς την κορυφή του singles chart των ΗΠΑ (από το νο97, κατευθείαν στο νο1!). Το 2011, το άλμπουμ Stronger της χάρισε άλλο ένα Grammy και ένα ακόμα νο1 στο Billboard Hot 100, το τραγούδι “Stronger (What Doesn’t Kill You)”. Το 2015, η Clarkson έβγαλε το 7ο άλμπουμ της, Piece by Piece που της χάρισε το τρίτο της νο1 στο albums chart.

Έχει βγάλει ένα χριστουγεννιάτικο άλμπουμ, το Wrapped in Red (2013), που εκείνη τη χρονιά έγινε το πιο εμπορικό χριστουγεννιάτικο άλμπουμ.
Έχει εμφανιστεί αρκετές φορές στην αμερικανική τηλεόραση σε μικρούς ρόλους.
Έχει κερδίσει 3 Grammy Awards, 3 MTV Video Music Awards, 12 Billboard Music Awards, 4 American Music Awards. Έχει κυκλοφορήσει 7 στούντιο άλμπουμ, 34 σινγκλ. Έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.
Παντρεύτηκε το 2013 τον αγαπημένο της Brandon, θετό γιο της δημοφιλούς τραγουδίστριας της country Reba McEntire. Ο άντρας της Reba είναι εξάλλου μάνατζερ της Kelly.
Άλλες μεγάλες της επιτυχίες: “Since you been gone”, “Because of you”, “Behind these hazel eyes”, “My life would suck without you”, “Mr. know it all”, “Stronger”, “Piece by piece”.

Αγαπημένοι της τραγουδιστές είναι, φυσικά, η πεθερά της, Reba McEntire, και ακόμα, η Mariah Carey, η Celine Dion, η Gwen Stefani των No Doubt.
Ως Τεξανή που σέβεται τον εαυτό της, έχει ένα άλογο. Το φωνάζει Unicorn. (Μονόκερως). Ως Τεξανή που σέβεται τον εαυτό της, έχει άδεια οπλοφορίας.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4953