Birthday Special: Jordan Knight (New Kids On The Block)

Jordan Knight (New Kids On The Block)Jordan Nathaniel Marcel Knight (17 Μαΐου 1970)

Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, ηθοποιός, περισσότερο γνωστός ως αρχηγός του boy band “New Kids on the Block (NKOTB)”. Είναι γνωστός για την χαρακτηριστική φαλτσέτο φωνή του (επηρεασμένος από τους The Stylistics). Μετά την πορεία του με τους New Kids on the Block, ξεκίνησε σόλο καριέρα με το προσωπικό του άλμπουμ το 1999 και 4 Top 40 τραγούδια, με πιο γνωστό το “Give It to You” . Εχει βγάλει 3 στούντιο άλμπουμ, 1 remix, 1 EP. Ως σόλο καλλιτέχνης έχει πουλήσει 1.5 εκατομ δίσκους. Η 7η Φεβρουαρίου, για την πόλη της Βοστώνης ονομάζεται “Jordan Knight Day.”
Οι γονείς του είναι επισκοπιανοί ιερείς. Έχει 5 αδέρφια, έχει κάνει 2 παιδιά.

Οι New Kids on the Block (NKOTB) είναι ένα boy band από την Αμερική, με έδρα τη Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Ιδρύθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του 1980, από τον 16χρονο Jonathan, 15χρονο Danny, 15χρονο Donnie, 14χρονο Jordan και τον 12χρονο Joey, μετά από οντισιόν που πραγματοποίησε ο παραγωγός Maurice Starr σε 500 άτομα.
Οι NKOTB είναι τα αδέρφια Jordan και Jonathan Knight, ο Joey McIntyre, ο Donnie Wahlberg, και ο Danny Wood.
Ο Donnie ήταν ο πρώτος που επιλέχθηκε. Ο Donnie είναι αδερφός του ηθοποιού Mark Wahlberg. Γνώρισαν τεράστια επιτυχία στα τέλη των 80s και αρχές 90s, διαλύθηκαν το ’94. Αρκετές φορές επιχειρήθηκε να επανενωθεί το γκρουπ, ωστόσο αυτό επετεύχθη μόλις το 2007 (τα αγόρια ήταν πια άντρες).
Στο μεσοδιάστημα όλα τα μέλη του γκρουπ έβγαλαν προσωπικούς δίσκους, εκτός του Jonathan.
Έβγαλαν 7 στούντιο άλμπουμ , 7 συλλογές, 26 σινγκλ, Έχουν πουλήσει πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, κέρδισαν 2 American Music Awards το 1990.
Η μεγαλύτερη επιτυχία των NKOTB είναι το Step by Step.


Νο1 επιτυχίες τους: I’ll be loving you forever, Hangin’ tough, Step by step, You got it.

Το γκρουπ επέστρεψε με μια δυνατή περιοδεία με ένα άλλο boy band, τους Backstreet Boys, το 2011–12 με γενικό τίτλο NKOTBSB.

Ένα φεγγάρι, χορεύτρια για το γκρουπ διετέλεσε η Jennifer Lopez (πριν γινει φυσικά γνωστή)!

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5035