Birthday Special: Lenny Kravitz

Lenny-KravitzLenny Kravitz (26 Μαΐου 1964)

Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός πολλών οργάνων, παραγωγός, αλλά και ηθοποιός. Ολόκληρο το όνομά του είναι Leonard Albert Kravitz. Γνωστός για την ικανότητά του να συνδυάζει διάφορα είδη, όπως rock, blues, soul, R&B, funk, jazz, reggae, βγάζοντας συχνά έναν ρετρό ήχο. Ο ίδιος παίζει συχνά τα περισσότερα όργανα στους δίσκους του: κιθάρα, μπάσο, ντραμς, πλήκτρα. Κέρδισε το βραβείο Grammy για καλύτερη ροκ ερμηνεία από άντρα 4 χρόνια σερί (1999-2002), που αποτελεί και ρεκόρ στον χώρο των Grammys.

Όταν ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία, χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Romeo Blue.
Το αίμα του Lenny συνδυάζει πολλές διαφορετικές ράτσες: Ο πατέρας του ήταν Εβραίος με Ρωσική καταγωγή και η μητέρα του με αφροαμερικανικές και ινδιάνικες ρίζες.
Απέκτησε μια κόρη με την ηθοποιό Lisa Bonet, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1987 έως το 1991, και η οποία επίσης έχει αφροαμερικανικές και ρωσικές ρίζες.
Η μητέρα του ήταν επίσης ηθοποιός. Ο ίδιος, μικρός, έπαιξε σε τηλεοπτικά διαφημιστικά.

Πήγαινε σχολείο στο Μπέβερλι Χιλς, και συμμαθητές του ήταν ο ηθοποιός Nicolas Cage και ο κιθαρίστας Slash.
Δεν φοράει εσώρουχα. Για πρακτικούς λόγους.
Είχε σχέση με την Γαλλίδα τραγουδίστρια Vanessa Paradis, το μοντέλο Adriana Lima, αλλά και την ηθοποιό Nicole Kidman, για την οποία έχει γράψει το τραγούδι “Lady”.
Έγραψε το πρώτο του τραγούδι στην ηλικία των επτά, και είχε τίτλο “I love you baby”.

Έχει κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ, πέντε συλλογές, 49 σινγκλ.
Στον τοίχο του κρέμονται 3 χρυσοί δίσκοι, 2 πλατινένιοι, 2 διπλά πλατινένιοι, 1 τριπλά πλατινένιος.
Το ντεμπούτο άλμπουμ του Kravitz ήρθε το 1989 με τίτλο Let Love Rule. Ωστόσο, ενώ γνώρισε αμέσως επιτυχία στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ άργησε να ακουστεί. Αντιθέτως τα επόμενα άλμπουμ, Mama Said (1991) και Are You Gonna Go My Way (1993) έκανα αμέσως αίσθηση. Ακολούθησε μια δύσκολη περίοδος για τον Lenny, με το διαζύγιό του, την αρρώστια της μητέρας του και τις χαμηλές πωλήσεις του Circus (1995). Άλλαξε αρκετά το στυλ του στο άλμπουμ “5” (1998), που έγινε το πιο επιτυχημένο του, με χαρακτηριστικά hits τα “I Belong to You” and “Fly Away”. Του χάρισε και τα πρώτα 2 γκράμι του.
Άλλες μεγάλες επιτυχίες του: “Let Love Rule”, “Mr. Cab Driver”, “It Ain’t Over ’til It’s Over”,”Are You Gonna Go My Way”, “Dig In”, “The Chamber”.
Έχει παίξει σε 12 ταινίες, βέβαια στις 7 υποδυόταν τον εαυτό του! Έπαιζε στο Hunger Games. Για τον ρόλο του Cinna, εμπνεύστηκε από έναν αμφιφυλόφιλο φίλο του.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5084