Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 (#2)

one danceDrake – One Dance

To “One Dance” είναι ένα τραγούδι του Καναδού ράπερ Drake από το 4ο άλμπουμ του με τίτλο Views (2016). Συμμετέχουν με τα φωνητικά τους ο Νιγηριανός καλλιτέχνης Wizkid και η Βρετανίδα τραγουδίστρια Kyla. Στο τραγούδι ακούγεται δείγμα από το τραγούδι “Do You Mind?” (2009) των Crazy Cousinz και Kyla.

Στο τραγούδι, ο Drake μιλάει για “έναν ακόμα χορό” με μια γυναίκα, λίγο πριν φύγει από ένα νυχτερινό κλαμπ, με “ένα Henessy στο χέρι”. Ο ράπερ, έχει αναφέρει ξανά το γαλλικό κονιάκ Henessy σε τραγούδι του (Take Care).

To One Dance βγήκε τον Απρίλη 2016 και κατάφερε να γίνει νο1 σε Αυστραλία, Καναδά, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ. Ήταν το πρώτο προσωπικό νο1 του Drake σε όλες αυτές τις χώρες.
Στις ΗΠΑ είχε φτάσει στην πηγή αλλά χωρίς να πιει νερό ήδη δυο φορές: Το Best I Ever Had και το Hotline Bling έφτασαν μόνο μέχρι το νο2.
Έχει δει την κορυφή πάντως ως φιλοξενούμενος σε τραγούδια της Rihanna (What’s my name, Work).

Στο βρετανικό singles chart, το τραγούδι έμεινε στο νο1 για 15 εβδομάδες! Περισσότερες εβδομάδες στην κορυφή, στην ιστορία του UK singles chart έχει μείνει μόνο το “(Everything I Do) I Do it for you” του Bryan Adams, 16 συνεχόμενες εβδομάδες το 1991. Και το “I Believe” του Frankie Laine, το 1953, “έγραψε” 17 εβδομάδες στην κορυφή, αλλά όχι συνεχόμενες. Πάντως, οι Βρετανοί είχαν να δούν τραγούδι να μένει τόσο καιρό στο νο1, από το 1994, με το Love is all around των Wet Wet Wet που έμεινε επίσης 15 εβδομάδες στην κορυφή.

Υπάρχει ένα remix που περιέχει φωνητικά του επίσης Καναδού Justin Bieber. Οι δυο συμπατριώτες έχουν ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν, το 2012, στο Right Here του Justin.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5268