Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 (#6)

LPLP – Lost on you


[Το τραγούδι που γράφτηκε από εκείνη για.. εκείνη, και το άκουγαν (σχεδόν) μόνο οι Έλληνες!]

-Η τραγουδίστρια που ανακάλυψαν οι τράπεζες και αγάπησαν οι (πτωχευμένοι) Έλληνες.
Το Lost on you είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Laura Pergolizzi, ευρύτερα γνωστής με τα αρχικά LP.
Είναι ένα ερωτικό τραγούδι, όχι όμως γραμμένο για έναν άνδρα. H LP είναι δηλωμένη ομοφυλόφιλη, και έχει σχέση με την ηθοποιό Tamzin Brown. Μάλιστα, λέει για το όνομά της ότι δεν είναι καθόλου ωραίο να είσαι λεσβία και να σε φωνάζουν Λάουρα, γι’ αυτό προτίμησε να χρησιμοποιεί τα αρχικά της,
Είχε βγάλει 4 σινγκλ πριν από το Lost on you, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Το πρώτο, το Into the wild, είχε επιλεχθεί από την Citibank για ένα διαφημιστικό της, Εχει βγάλει 3 άλμπουμ, 2 EP.

Στο χώρο πάντως, ήταν ήδη γνωστή καθώς είχε ήδη συνεργαστεί ως τραγουδοποιός με καλλιτέχνες όπως η Rihanna, η Christina Aguilera, η Cher Lloyd κ.α.
Ίνδαλμά της είναι ο Bob Dylan, σε βαθμό που, όταν αντιμετωπίζει ένα δίλημμα, προσπαθεί να σκεφτεί πως θα έπραττε ο μεγάλος τραγουδοποιός αν αντιμετώπιζε το ίδιο. Η εμφάνιση της 35χρονης LP εξάλλου παραπέμπει άμεσα σε έναν… 25χρονο Dylan.
Ενώ τραγούδι που έχει γράψει, έχει ήδη μπει στο αμερικανικό τοπ10 (Cheers από την Rihanna, νο7 το 2010), η LP δεν έχει προσωπικό single μέσα στα 100 των ΗΠΑ ακόμα.
Πάντως, έχει μπει στο τοπ40 της Ιαπωνίας (!) με το Night Like This, ενώ με το Lost on you μπήκε στο τοπ20 της Ιταλίας και έγινε νο1 στην Ελλάδα!

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5286