Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 (#8)

posner-mikeMike Posner – I took a pill in Ibiza

“Πήρα ένα χάπι στην Ίμπιζα”..
Το τραγούδι αυτό ήταν αρχικά ένα κιθαριστικό ακουστικό κομμάτι το 2015 από τον Αμερικανό Mike Posner. Μετά όμως από το remix των Νορβηγών SeeB, έγινε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του 2016 στην Ευρώπη και στον κόσμο.
Στον πρώτο στίχο, ο Mike περιγράφει μια αληθινή ιστορία που έζησε στην Ιμπιζα, βλέποντας τον Σουηδό DJ/παραγωγό Avicii να παίζει μουσική, ενώ κάποιος πρόσφερε στον Mike ένα χάπι.
Σε μια συνέντευξή του ο Mike περιγράφει αυτήν την πρώτη φορά που πήρε χάπι, τον έκανε να νιώθει υπέροχα μέχρι που πέρασε η δράση του και μετά ένιωθε 10 χρόνια μεγαλύτερος.

Ο Avicii ήταν από τους πρώτους που άκουσαν το κομμάτι, πριν ακόμα βγει, δεν έδειξε να ενοχλείται από την αναφορά στους στίχους και μάλιστα πρότεινε να αναλάβει την παραγωγή του κομματιού, αλλά ο Mike αρνήθηκε.
Η ειρωνία με το “In Ibiza” είναι ότι, ενώ περιγράφει την κατηφόρα της καριέρας του Posner μετά την μεγάλη επιτυχία του Cooler Than Me το 2010 (και πώς του κρέμασε την ταμπέλα του one hit wonder), του χάρισε μια νέα άνοδο.
To τραγούδι έγινε νο1 στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολανδία, το Βέλγιο, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία, το Ισραήλ, ενώ μπήκε στο τοπ10 σε πολλές χώρες από την Αυστραλία έως τον Καναδά και τις ΗΠΑ.
Αν και το όνομα της Ιμπιζα ακούστηκε στα ραδιόφωνα όλου του κόσμου, οι υπεύθυνοι τουρισμού του νησιού δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους από τους στίχους του τραγουδιού, καθώς συμβάλει στην κακή φημολογία περί διακίνησης ναρκωτικών στο νησί.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5298