Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 (#11)

Duke_Dumont artDuke Dumont – Ocean Drive


Αν και είναι ένα τραγούδι που άρχισε να ακούγεται στα ραδιόφωνα το καλοκαίρι του 2015, εντάσσεται στις λίστες με τα πιο χιλιο-ακουσμένα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 στην Ελλάδα.
Το “Ocean Drive” του Άγγλου παραγωγού Duke Dumont, με φωνητικά του Boy Matthews, βγήκε ως το βασικό σινγκλ από το άλμπουμ του Blasé Boys Club Part 1 τον Ιούλιο του 2015. Το τραγούδι το έγραψαν παρέα, ο Duke και ο Boy.
Έφτασε στο νο1 σε Ουγγαρία και Πολωνία, No1 στο Dance Club Chart των ΗΠΑ, top5 στην Αυστραλία. “Έπιασε” κορυφή στο airplay των ελληνικών ραδιοφώνων το Φλεβάρη και συνέχισε να παίζει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην πατρίδα του, δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στα charts. Πάντως στο παρελθόν, ο Dumont έχει βρεθεί στο νο1 του UK top40, δυο φορές, με το Need U (2013) και το I Got U (2014), αν και, όπως έχει δηλώσει, ο ίδιος βάζει πιο ψηλά το Ocean Drive.
Η διαφορά από άλλες dance παραγωγές, είναι ότι στο συγκεκριμένο τραγούδι συνεργάστηκαν κατά την παραγωγή και εκτέλεσή του 3-4 διαφορετικά άτομα, κι όχι ένας μόνο πάνω από έναν υπολογιστή. “Όπως έκαναν τις επιτυχίες στη δεκαετία του ’80” όπως είχε πει χαρακτηριστικά ο Dumont.
Την περίοδο που ηχογραφήθηκε το τραγούδι, ο Boy Matthews εργαζόταν σε πιτσαρία. Και για αρκετούς μήνες ακόμα μετά…

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5314