Birthday Special: Robert Miles

robert-milesRoberto Concina (3 Νοεμβρίου 1969),

Εγινε γνωστός στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής με το όνομα Robert Miles. Είναι Ελβετο-Ιταλός παραγωγός δίσκων, συνθέτης και DJ. Οι γονείς του, Antonietta Lauro και Albino Concina ήταν Ιταλοί μετανάστες.
Όταν ήταν 20 ετών, ξόδεψε ό,τι οικονομίες είχε για να φτιάξει έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Το 1994, ο Miles έγραψε ένα trance/chill-out κομμάτι, βασισμένο σε ακουστική κιθάρα και ηλεκτρονικά εφέ από συνθεσάιζερ. Άντλησε την έμπνευσή του από τα παιδιά – θύματα του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία που είδε σε φωτογραφίες που του είχε δείξει ο πατέρας του. Κάπως έτσι προέκυψε και ο τίτλος του κομματιού, “Children”. Αργότερα, στο Children προστέθηκε πιάνο και εξελίχθηκε σε ένα “Dream Trance” τραγούδι που, κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 1995 στη Γερμανία και το Φλεβάρη στο Η.Βασίλειο και κατάφερε να γίνει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της δεκαετίας του ’90.

Έγινε νο1 στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, νο2 στο Η.Βασίλειο, μπήκε στο top5 της Αυστραλίας. Στις ΗΠΑ έφτασε μέχρι το νο21 του γενικού καταλόγου των singles, και έπιασε κορυφή στο US Billboard Hot Dance Club Play. Έμεινε στη κορυφή του Εuro Top 100 για 33 συνεχόμενες εβδομάδες! Μέχρι το1997, το “Children” πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, κέρδισε διάφορα βραβεία, και έμεινε στην ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής ως ένα Trance classic, ενώ θεωρείται από πολλούς ως η απαρχή για την διαμόρφωση του είδους της Trance οπως το ξέρουμε σήμερα.

Άλλες επιτυχίες του Miles ήταν τα “Fable”, “One and One” (διασκευή στο τραγούδι της Πολωνέζας Polish pop diva Edyta Górniak), “Freedom” .
Έχει κυκλοφορήσει 5 στούντιο άλμπουμ, 3 remix albums, καλύπτοντας ένα φάσμα μουσικής από εναλλακτική και progressive rock μέχρι ηλεκτρονική μουσική, ατμοσφαιρική ambient και χορευτική.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5502