Christina Perri: A Thousand Years

christina-perri-a-thousand-years-28852Το τραγούδι που ακούγεται στην φετινή χριστουγεννιάτικη καμπάνια των Jumbo…

Το “A Thousand Years” είναι ένα τραγούδι της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Christina Perri. Το έγραψε και το ερμήνευσε μαζί με τον μουσικό και τραγουδοποιό David Hodges, που είναι γνωστός για τις συνθέσεις του αλλά και ως μέλος του ροκ συγκροτήματος Evanescence.
Είναι ένα ερωτικό τραγούδι που μιλάει για την προσμονή του μεγάλου έρωτα, και την υπόσχεση της παντοτινής αγάπης. «I have died everyday, waiting for you. Darling, don’t be afraid, I have loved you for a thousand years. I’ll love you for a thousand more».

To τραγούδι ακουγόταν στην ταινία της σειράς Twilight, με τίτλο Breaking Dawn (Χαραυγή) — Part 1. Ήταν το 2ο σινγκλ από το σάουντρακ τα ταινίας και κυκλοφόρησε τον Οκτωβρη του 2011.
Το A thousand years ηχογραφήθηκε ξανά για το δεύτερο μέρος της ταινίας Twilight Breaking Dawn — Part 2, αυτή τη φορά μαζί με τον τραγουδιστή και ηθοποιό Steve Kazee.
Η Perri έγραψε τους στίχους βασισμένη στα συναισθήματα που ένιωσε για την ερωτική ιστορία μεταξύ της Bella και του Edward στην εν λόγω ταινία.

Η ηχογράφηση του 2011 μπήκε στο top40 των ΗΠΑ, και στα επόμενα τρία χρόνια πούλησε 3,6 εκατομμύρια κόπιες στη χώρα. Εκείνη τη χρονιά έφτασε μόνο μέχρι το νο32 στη Μ.Βρετανία, ενώ την επόμενη χρονιά, κατάφερε να φτάσει μέχρι το νο11, αφού ακούστηκε και στο βρετανικό X-Factor. Έχει μπει στο τοπ10 διαφόρων χωρών.

Η Christina Perri γεννήθηκε το 1986 στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Το ντεμπούτο σινγκλ της “Jar of Hearts”, ακούστηκε στο τηλεοπτικό σόου So you think you can dance το 2010 και της χαρισε το πρώτο της top20 στις ΗΠΑ. Έγινε top5 hit σε ΜΒρετανία, Ιρλανδία, Ελβετία, Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, Φινλανδία, Ισραήλ, top10 σε πολλές άλλες.
Εχει βγάλει 2 στούντιο άλμπουμ.

Στην Ελλάδα το ακούσαμε να χρησιμοποιείται από την αλυσίδα Jumbo στην διαφημιστική της καμπάνια για τα Χριστούγεννα 2016, ερμηνευμένο από παιδική φωνή.

good-news-logo

Credit: Good News Prime

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5596