Birthday Special: Natalie Imbruglia

Natalie Imbruglia Natalie Imbruglia (4 Φεβρουαρίου 1975 )Γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, ηθοποιός και μοντέλο. Στη χώρα της έγινε γνωστή μέσω του σίριαλ “Neighbours” όπου έπαιζε στις αρχές τις δεκαετίας του 1990. Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε το 1997 με τη διασκευή της στο τραγούδι Torn των Αμερικανών Ednaswap.
Το πρώτο άλμπουμ της “Left if the Middle” βγήκε το 1997 και πούλησε 7 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ακολούθησαν, ένα άλμπουμ κάθε 4 χρόνια: το White Lillies Island (2001), το Counting Down The Days (2005), το Come to Life (2009) που τα πήγαν αρκετά καλά, χωρίς ωστόσο να ισοφαρίσουν την επιτυχία του πρώτου άλμπουμ. Χρειάστηκαν 6 χρόνια για να έρθει το 2015 το 5ο άλμπουμ της Natalie, με τίτλο Male. Ονομάστηκε Male (=αρσενικό) διότι περιείχε διασκευές τραγουδιών που ερμήνευαν αρχικά άντρες καλλιτέχνες.
Έχει πρωταγωνιστήσει στις ταινίες Johnny English (2003) και Closed for Winter (2009). Έχει εμφανιστεί σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές και διαφημιστικά.
Το 2010 ήταν κριτής στο X Factor της Αυστραλίας.
Η Natalie παντρεύτηκε το 2003 τον τραγουδιστή Daniel Johns του αυστραλιανού ροκ συγκροτήματος Silverchair. Χώρισαν το 2008. Κάποιο διάστημα, η Natalie έβγαινε με τον David Schwimmer -τον Ross από τα “Φιλαράκια”.
Ο πατέρας της κατάγεται από την Σικελία της Ιταλίας. Η μητέρα της έχει αγγλικές, σκωτσέζικες, ουαλικές και ιρλανδικές ρίζες.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/VV1XWJN3nJo” frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Από το 2013 έχει πάρει την βρετανική υπηκοότητα.
To 2004 έγινε μια δημοσκόπηση ανάμεσα σε εκδότες μόδες, ατζέντηδες μοντέλων και make-up artists, στην οποία η Natalie Imbruglia βγήκε 6η στη λίστα με τις πιο ωραίες γυναίκες με φυσική ομορφιά. 1η ήταν η Audrey Hepburn.

<iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/3Vt0d9YlTC4″ frameborder=”0″ allowfullscreen></iframe>

Το Torn είναι ένα τραγούδι που έχει διασκευαστεί αρκετές φορές. Γράφτηκε από τα μέλη της Αμερικανικής ροκ μπάντας Ednaswap, το 1991, πριν ακόμα αυτή δημιουργηθεί. Ωστόσο, αυτοί που έγραψαν το τραγούδι δεν ήταν αυτοί που το ηχογράφησαν πρώτοι! H πρώτη ηχογράφηση ήρθε το 1993 από την Δανέζα τραγουδίστρια Lis Sørensen, στα δανέζικα, και με τον τίτλο “Braendt” που σημαίνει “καμένος”. Οι Ednaswap σχηματίστηκαν το 1993 και το 1995 κυκλοφόρησαν τη δική τους εκτέλεση στο… τραγούδι τους! Η πιο επιτυχημένη εκτέλεση ήταν εκείνη της Natalie Imbruglia το 1997. Έγινε νο1 σε διάφορες χώρες όπως το Βέλγιο, η Δανία, ο Καναδάς, η Ισπανία, η Σουηδία και στο τοπ40 με τα mainstream τραγούδια στις ΗΠΑ. Στη χώρα της Natalie και στο Η.Βασίλειο έφτασε μέχρι το νο2.
Ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία της Imbruglia και της χάρισε μια υποψηφιότητα για Γκράμι καλύτερης γυναικείας εμφάνισης (έχασε από το My heart will go on της Celine Dion).

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4630