Birthday Special: Brian McFadden (Westlife)

brianmcfadden_420-420x0Brian Nicholas McFadden (12 Απριλίου 1980).

Είναι Ιρλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, καθώς και παρουσιαστής της τηλεόρασης. Έγινε γνωστός ως βασικός τραγουδιστής και φρόντμαν της ιρλανδικής μπάντας Westlife.
Όταν μετακόμισε στην Αυστραλία, διατέλεσε κριτής στο “Αυστραλία Εχεις Ταλέντο”.
Το 2004 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο σόλο άλμπουμ του, Irish Son, που περιείχε τη νο1 επιτυχία “Real to Me” και το ντουέτο με την πρώην αραβωνιαστικιά του Αυστραλή Delta Goodrem, “Almost Here”. Το “Like Only a Woman Can”, από το άλμπουμ Set in Stone (2008), έγινε το τρίτο του σόλο No. 1 single και το 2010 ήρθε άλλο ένα νο1, το “Just Say So”.
Παντρεύτηκε το 2002 την τραγουδίστρια των Atomic Kitten, Kerry Katona, με την οποία έχει δυο παιδιά. Χώρισαν το 2004.

Οι Westlife ήταν ένα Ιρλανδέζικο boy band και δημιουργήθηκαν το 1998 από τον Simon Cowell. Μέλη των Westlife ήταν ο Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, και ο Shane Filan. Ο Brian McFadden μπήκε στο γκρουπ λίγο αργότερα την ίδια χρονιά και εγκατέλειψε το 2004.
Οι Westlife πούλησαν πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Κατέκτησαν την κορυφή των βρετανικών τσαρτς με 14 διαφορετικά τραγουδια τους. Μόνο οι Beatles είχαν περισσότερα, 17. Συνολικά είχαν 26 τοπ10 τραγουδια στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα 14 χρόινια της καριέρας τους. Κατέχουν το ρεκόρ των 7 συνεχόμενων νο1 με τα πρώτα 7 σινγκλ τους.

Έχουν κυκλοφορήσει 10 στούντιο άλμπουμ, 8 συλλογές, 32 σινγκλ.
Μεγάλες επιτυχίες τους: “Swear It Again”, “If I Let You Go”, “Flying Without Wings”, “I Have a Dream” /”Seasons in the Sun”, “Fool Again”, “My Love”, “Uptown Girl”, “Queen of My Heart”, “Mandy”, “You Raise Me Up” κ.α.
Διαλύθηκαν το 2012.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4875