Birthday Special: Luis Miguel

luis-miguelLuis Miguel (19 Απριλίου 1970)

Ενας από τους πιο επιτυχημένους καλλιτέχνες της Λάτιν μουσικής. Είναι Μεξικανός τραγουδιστής γνωστός για την απαλή φωνή του και τις ερωτικές μπαλάντες του και συχνά τον αποκαλούν με το προσωνύμιο “Ο Ήλιος του Μεξικό”. Έχει πουλήσει πάνω από 100 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Γεννήθηκε στις στο Πουέρτο Ρίκο των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του επίσης τραγουδιστή πατέρα του Luis Gallego Sanchez. Ο πατέρας του ήταν και μάνατζερ του Louis στα πρώτα χρόνια της καριέρας του.

Ξεκίνησε πολύ νωρίς να γνωρίζει επιτυχία, στα 14 του κέρδισε το πρώτο του Γκράμι για το ντουέτο του με την Σκωτσέζα τραγουδίστρια Sheena Easton στο “Me Gustas Tal Como Eres”. Είναι ο τρίτος νεότερος καλλιτέχνης βραβευμένος με γκράμι.
Έβγαλε το πρώτο άλμπουμ του στην ηλικία των 11.
Εκανε την πρώτη του περιοδεία στην ηλικία των 13, στη Βενεζουέλα, τη Χιλή, Κολομβία και Αργεντινή.

Έχει βγάλει συνολικά 22 άλμπουμ, 8 συλλογές, 64 σινγκλ.
Το άλμπουμ του Romance του 1991, είναι το τρίτο πιο εμπορικό άλμπουμ όλων των εποχών στο Μεξικό, και ένα από τα πιο επιτυχημένα της παγκόσμιας λάτιν σκηνής.
Ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης της λάτιν που απέκτησε δυο πλατινένια ισπανόφωνα άλμπουμ στις ΗΠΑ.
Έβγαλε το πρώτο του ποπ άλμπουμ το 2003. Έγινε νο1 στο Latin Chart των ΗΠΑ.
Το πιο πρόσφατο άλμπουμ του που φέρει το όνομά του κυκλοφόρησε το 2010 και έγινε πλατινένιο ή χρυσό σε 4 χώρες μέσα σε τρεις μόνο ημέρες.

Είναι γνωστός για τις επιτυχημένες ζωντανές εμφανίσεις του. Στην πιο πρόσφατη περιοδεία του επισκέφτηκε 22 χώρες σε Αμερική και Ευρώπη. Η περιοδεία διήρκεσε τρεισήμισι χρόνια, με 223 συναυλίες, και είναι η μεγαλύτερη περιοδεία που έγινε ποτέ από Λατινοαμερικανό καλλιτέχνη.

Όταν ήταν μικρός είχε είδωλο τον Elvis Presley και δεν έχανε συναυλία, ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή που τον φιλοξενούσε.
Στα 15 του πήρε μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού του Σαν Ρέμο στην Ιταλία. Βγήκε 2ος με το τραγούδι “Noi Ragazzi Di Oggi”.

Επιτυχίες του είναι τα: “Cuando Calienta El Sol”, “Ahora Te Puedes Marchar”, “Yo Que No Vivo Sin Ti”, “La Incondicional”, “Fria Como El Viento” (νο1 στην λίστα “Hot Latin Tracks” του Billboard).

O Luis κατάφερε να γνωρίσει στους νέους θαυμαστές του ένα παραδοσιακό είδος μουσικής, το Bolero, διασκευάζοντας τραγούδια της δεκαετίας του 50.

To 1996 απέκτησε ένα αστέρι με το όνομά του στο Hollywood Walk Of Fame.
Ένα φεγγάρι, το 1997 έβγαινε με την Mariah Carey. Είναι πατέρας τριών παιδιών.
Ολόκληρο το όνομά του είναι Luis Miguel Gallego Basteri.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4912