Birthday Special: Janet Jackson

janet-jackson 02 Janet Jackson (16 Μαΐου 1966)

 Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, χορεύτρια και ηθοποιός. Το νεότερο παιδί της διάσημης οικογένειας Jakcson, αδερφή του Michael Jackson. Ξεκίνησε την καριέρα της στα 10 της, στο οικογενειακό τηλεοπτικό σόου The Jacksons όπου συμμετείχαν 7 ακόμα αδέρφια της, ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε και σε άλλα τηλεοπτικά σόου και σειρές, όπως το Good Times και το Fame. H δισκογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1982 με το άλμπουμ που έφερε το όνομά της. Έκτοτε, η Janet έχει βγάλει 11 στούντιο άλμπουμ, 3 συλλογές, 78 σινγκλ. Έχοντας πουλήσει πάνω από 160 εκατμμύρια δίσκους, βρίσκεται στην 11η θέση με τις πιο εμπορικές τραγουδίστριες στις ΗΠΑ. 10 τραγούδια της έγιναν νο1 στις ΗΠΑ, 27 μπήκαν στο αμερικανικό τοπ10. Είναι η πρώτη και μοναδική που είδε 7 τραγούδια από το ίδιο άλμπουμ να μπαίνουν στο τοπ5 ( Janet Jackson’s Rhythm Nation 1814).

Ήταν η πρώτη καλλιτέχνης ποιυ κατάφερε να έχει τουλάχιστον ένα νο1 σε 4 διαφορετικές δεκαετίες. Τα άλμπουμ της Control, Janet Jackson’s Rhythm Nation 1814 και janet είναι ανάμεσα στα 100 κορυφαία άλμπουμ στις ΗΠΑ. Η μουσική της συνδυάζει το rhythm and blues, την funk, τη disco, το rap, τα λάιβ της και τα βίντεο-κλιπ έχουν πάντα εντυπωσιακές χορογραφίες, ενώ συχνά οι στίχοι της βγάζουν μια κοινωνική ευαισθησία. Είναι μια από τους πιο πολυβραβευμένους καλλιτέχνες. Δυο άλμπουμ της, το Velvet Rope και το All For You, απαγορεύτηκαν στην Σιγκαπούρη λόγω σεξουαλικού περιεχομένου και ομοφυλοφυλικών αναφορών. Επίσης, to 2004, τα τραγούδια της “κόπηκαν” από αρκετά αμερικανικά ραδιόφωνα μετά από ένα “ατυχές” συμβάν σε εμφάνισή της στο ημίχρονο του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου, όπου το στήθος της βγήκε σε κοινή θέα. Δεν έπεισε ότι ήταν ατύχημα και μπήκε και στη μαύρη λίστα του MTV.

Μεγαλωμένη ως μάρτυρας του Ιεχωβά, ασπάστηκε το Ισλάμ για χάρη του καλού της, Wissam Al Mana, δισεκατομμυριούχου από το Κατάρ, -τρίτου πλέον σύζυγού της- με τον οποίο είναι έγκυος και περιμένει το μωράκι τους.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5023