Birthday Special: David Guetta

david-guettaPierre David Guetta (7 Νοεμβρίου 1967)

Γάλλος, παραγωγός και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε στο Παρίσι, από πατέρα Μαροκινό και μητέρα Βελγίδα.
Είναι ένας από τους πρώτους και πιο επιτυχημένους DJs της σκηνής της EDM [Ηλεκτρονικής Χορευτικής Μουσικής] και είναι επίσης γνωστός ως ο “Παππούς της EDM”.

Ο Guetta έχει πουλήσει 9 εκατομμύρια άλμπουμ και πάνω από 30 εκατομμύρια σινγκλ παγκοσμίως.
Το 2011, ψηφίστηκε ως ο νο1 DJ στην ψηφοφορία του περιοδικού “DJ Mag”.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στην εφηβεία του. Στα 15 του διοργάνωνε πάρτυ στο υπόγειο του σπιτιού του με εισιτήριο 1€.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2002 με τίτλο Just a Little More Love, και κατόπιν τα Guetta Blaster (2004) και Pop Life (2007). Η μεγάλη επιτυχία ωστόσο ήρθε το 2009 με το άλμπουμ One Love που περιείχε τις επιτυχίες “When Love Takes Over”, “Gettin’ Over You”, “Sexy Bitch” και “Memories”, εκ των οποίων τα τρία πρώτα έγιναν νο1 στη Μ. Βρετανία. Το 2011 ήρθε το album Nothing but the Beat, με τα hit singles “Where Them Girls At”, “Little Bad Girl”, “Without You”, “Titanium”, και “Turn Me On”. Ήταν ένα άλμπουμ γεμάτο συνεργασίες με γνωστούς καλλιτέχνες της R&B, του hip hop και της pop, όπως οι Lil Wayne, Taio Cruz, Nicki Minaj, Ludacris, Snoop Dogg, Afrojack, Chris Brown, Flo Rida, Usher, Jennifer Hudson, Timbaland, Jessie J, Sia. Η ίδια επιτυχημένη συνταγή χρησιμοποιήθηκε και στο 6ο άλμπουμ του, Listen στο οποίο συνεργάστηκε με τους Sam Martin, Emeli Sandé, The Script, Nicki Minaj, John Legend, Nico & Vinz, Sia κ.α. Ξεχώρισαν τα “Shot Me Down”, “Bad”, “Lovers on the Sun” και “Dangerous”.
Έχει επιμεληθεί και κυκλοφορήσει μια σειρά από συλλογές ηλεκτρονικής μουσικής, με τίτλο “F*ck Me I’m Famous”, που πήρε το όνομά της από τα πάρτυ του Guetta στην Ίμπιζα.

good-news-logo

Credit: Good News Prime

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5509