Steven Bernstein: Εξαήμερο σεμινάριο στη Συρο!

Με επικεφαλής τον βραβευμένο Αμερικανό σεναριογράφο, σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, Στίβεν Μπερνστάιν, θα πραγματοποιηθεί ένα άνευ προηγουμένου δωρεάν Εξαήμερο Εντατικό Μάθημα Κινηματογράφου στο νησί της Σύρου.

Το περιορισμένων θέσεων αυτό εισαγωγικό κινηματογραφικό μάθημα απευθύνεται σε ντόπιους κινηματογραφιστές, σε φοιτητές και σε μη κινηματογραφιστές και αποτελεί μέρος μιας μεγάλης πρωτοβουλίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ, με σκοπό την δημιουργία ενός σύγχρονου κινηματογραφικού στούντιο και μιας διεθνούς κινηματογραφικής σχολής στη Σύρο.

 

Ο βραβευμένος Αμερικανός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής Στίβεν Μπερνστάιν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ηγηθεί ενός εξαήμερου εντατικού μαθήματος κινηματογράφου στο νησί της Σύρου. Αυτό το μοναδικό δωρεάν μάθημα, που ξεκινάει ο Μπερνστάιν, θα προσφέρει μια εισαγωγική σειρά διαλέξεων σχετικά με τον κινηματογράφο. Το μάθημα είναι μια άνευ προηγουμένου χειρονομία από τον Μπερνστάιν για να αποδείξει την δέσμευσή του για την δημιουργία διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ.

Στο 8ωρο καθημερινό μάθημα, που θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου έως την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017, μπορεί να συμμετάσχει δωρεάν περιορισμένος αριθμός αγγλόφωνων Ελλήνων φοιτητών κινηματογράφου. Ορισμένοι διεθνείς φοιτητές καλούνται επίσης να το παρακολουθήσουν, αλλά θα δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες υπήκοους. Το μάθημα είναι ανοιχτό σε κινηματογραφιστές όλων των επιπέδων αλλά και σε μη κινηματογραφιστές και θα καλύψει τομείς όπως η παραγωγή ταινιών (συμπεριλαμβανομένης και της παραγωγής ανεξάρτητων ελληνικών ταινιών), η γραφή σεναρίου, ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ανάλυση ταινιών και θα διεξαχθεί στα αγγλικά. Οι διαλέξεις του Μπερνστάιν είναι πολύ φημισμένες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες διαλέξεις που θα δώσει φέτος.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που διοργανώνω ένα εξαήμερο εντατικό μάθημα κινηματογράφου στη Σύρο. Αυτό το μάθημα είναι μια χειρονομία της απόλυτης δέσμευσης μου προς την δημιουργία ενός διεθνούς κινηματογραφικού στούντιο και κινηματογραφικής σχολής στο νησί. Το μάθημα αφορά κινηματογραφιστές και μη, οποιουδήποτε επιπέδου και είναι ενδεικτικό της ποιότητας και του επιπέδου διδασκαλίας που θα προσφερθεί στην μελλοντική μας σχολή”, δήλωσε ο Στίβεν Μπερνστάιν.

“Είναι τιμή για την Ελλάδα να φιλοξενήσει έναν τόσο διάσημο και έμπειρο σκηνοθέτη, κινηματογραφιστή, σεναριογράφο και συναρπαστικό λέκτορα στη Σύρο. Οι διαλέξεις του Στίβεν είναι συναρπαστικές και πολύ διασκεδαστικές και ενθαρρύνω όλους τους σοβαρούς φοιτητές κινηματογράφου, σεναριογράφους, κινηματογραφιστές, παραγωγούς και σκηνοθέτες να επωφεληθούν από αυτήν την εκπληκτική ευκαιρία “, δήλωσε ο Μάνος Γαβράς (ηθοποιός).

Ο Στίβεν Μπερνστάιν, ASC, DGA, είναι Αμερικανός κινηματογραφιστής, σκηνοθέτης σεναριογράφος, λέκτορας και συγγραφέας. Ο Μπερνστάιν γύρισε την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Monster” με την Σαρλίζ Θερόν και έχει εργαστεί σε πάνω από εκατό άλλες ταινίες μεγάλου μήκους και τηλεοπτικές σειρές, συμπεριλαμβανομένης της σειράς “Magic City”, για την οποία ήταν υποψήφιος για το βραβείο της Αμερικανικής Κοινωνίας Κινηματογραφιστών (ASC Award). Ο Μπερνστάιν έλαβε επίσης το βραβείο Sloan Award για το σενάριο και την σκηνοθεσία της ταινίας “Decoding Annie Parker”. Η νέα του ταινία για τον Ντίλαν Τόμας με τίτλο “Dominion”, με πρωταγωνιστή τον Τζον Μαλκοβιτς, θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Είναι επίσης ο συγγραφέας του Best seller βιβλίου “Film Production”, που καταπιάνεται με την διαδικασία της δημιουργίας ταινιών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και για εγγραφές επισκεφθείτε:”https://www.somebodystudios.com ή στείλτε email στο info@somebodystudios.com

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου – Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου – 9 Οκτωβρίου 2017

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=6275