The Cranberries – In The End

Το ιρλανδικό rock συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ με τίτλο In the End, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τη μαγευτική φωνή της αδικοχαμένης Dolores O’Riordan

Οι Cranberries δημιουργήθηκαν στο Limerick της Ιρλανδίας το 1989 από τον Niall Quinn (ο οποίος αργότερα αντικαταστάθηκε από την Dolores O’Riordan), τον κιθαρίστα Noel Hogan, τον μπασίστα Mike Hogan και τον ντράμερ Fergal Lawler.

Οι Cranberries απέκτησαν εγιναν ιδιαιτερα γνωστοί τη δεκαετία του ‘90 με το πρώτο άλμπουμ τους Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?. Με πωλήσεις πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο και 4 δίσκους που κατέκτησαν μια θέση στο top 20 στο Billboard 200 chart (Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We? , No Need to Argue, To the Faithful Departed and Bury the Hatchet) ενώ 8 singles τους κατέκτησαν μια θέση στο top 20 στο Modern Rock Tracks chart (Linger, Dreams, Zombie, Ode to My Family, Ridiculous Thoughts, Salvation, Free to Decide, Promises).

Στις αρχές του 2009, μετά από μια εξαετή διάλυση κατά την οποία τα μέλη ξεκίνησαν μια ανεξάρτητη πορεία στη μουσική σκηνή, η μπάντα επανενώθηκε και ξεκίνησε μια περιοδεία στην Βόρεια Αμερική την οποία ακολούθησαν εμφανίσεις στην Λατινική Αμερική και την Ευρώπη. Το συγκρότημα ηχογράφησε το 6ο του άλμπουμ Roses το Μάιο του 2011, ο οποίος κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2012. Το Something Else, ένα άλμπουμ που περιείχε ηχογραφημένα τραγούδια τους μαζί με την Ιρλανδική Κρατική Ορχήστρα, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2017.

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 η τραγουδίστρια Dolores O’Riordan πέθανε αιφνιδίως στο Λονδίνο, όπου είχε πάει για να ηχογραφήσει νέα τραγούδια. Οι Cranberries επιβεβαίωσαν το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου δήλωσαν ότι δεν θα συνεχίσουν ως συγκρότημα.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Dolores, οι συνάδελφοι της ανακοίνωσαν το τελευταίο album τους που αναμένεται στις 24 Απριλίου από τη BMG. H O’Riordan και ο Noel Hogan άρχισαν να δουλεύουν τα τραγούδια που τελικά θα εμφανιστούν στο album ενώ περιόδευαν το Μάιο του 2017.

« Ξέραμε ότι αυτό έπρεπε να είναι ένα από τα, αν όχι το καλύτερο album των Cranberries που μπορούσαμε να κάνουμε πρόσθεσε ο Hogan. Η ανησυχία ήταν ότι θα καταστρέφαμε την κληρονομιά της μπάντας αν κάναμε ένα album που δεν ανταποκρινόταν στις προδιαγραφές μας. Μόλις περάσαμε από όλα τα demos που είχαμε επεξεργαστεί η Dolores και εγώ, αποφασίσαμε ότι είχαμε ένα πολύ δυναμικό album και γνωρίζαμε ότι θα ήταν ο σωστός και ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την Dolores »

Ωστόσο, λίγο πριν παίξουν τα demos για τη δισκογραφική τους, η O’Riordan έχασε τη ζωή της. Μετά από μήνες πένθους, το συγκρότημα ξανάκουσε τα φωνητικά της Dolores και, αφού είχε την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας της, ζήτησε από τον παραγωγό Stephen Street να τους βοηθήσει για την ολοκλήρωση του

Το συγκρότημα μας έδωσε μία πρώτη γεύση από το επερχόμενο δίσκο, δίνοντας στη δημοσιότητα το πρώτο single, που έχει τον σημαδιακό τίτλο All Over Now.

 

 

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=6754