A-ha – Επιστροφή με το νέο ‘True North’

Το πρώτο single από το νέο άλμπουμ των A-ha “True North” είναι το “I’m In”, και κυκλοφορεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου μαζί με ένα βίντεο. Είναι μια πρώτη γεύση για το επερχόμενο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 21 Οκτωβρίου του 2022, η πρώτη τους συλλογή νέων τραγουδιών μετά το “Cast In Steel” του 2015 και το 11ο στούντιο άλμπουμ τους στη μέχρι σήμερα μουσική πορεία του γκρούπ. Το «True North» θα έχει 12 κομμάτια – έξι γραμμένα απο τον Magne Furuholmen και έξι από τον Pål Waaktaar-Savoy.

Ενώ το “True North” είναι ένα νέο άλμπουμ, είναι επίσης και μια ταινία που καταγράφει τους A-ha ηχογραφώντας τα τραγούδια του νέου άλμπουμ τον Νοέμβριο του 2021 στο Bodø, τη Νορβηγική πόλη που βρίσκεται 90 χιλιόμετρα πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. «Αρχικά, είχαμε την ιδέα να ηχογραφήσουμε ζωντανά στο στούντιο», λέει ο Pål. “Έπειτα, σκεφτήκαμε να καταγράψουμε σε εικόνα μια συνεδρία στο στούντιο. Αυτό όμως τελικά εξελίχθηκε περισσότερο σε μια παραγωγή με τη νορβηγική ορχήστρα, την Arctic Philharmonic, με την οποία και έχουμε συνεργαστεί.”

Ο Magne, ο οποίος έγραψε το συγκινητικό “I’m In”, λέει για το τραγούδι: “Είναι ένα τραγούδι για την απόλυτη δέσμευση και μια εκδήλωση υποστήριξης για κάποιον που είναι προβληματισμένος. Η πραγματική δέσμευση είναι ένα άλμα πίστης. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η προσφορά δέσμευσης και υποστήριξης άνευ όρων, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάζεται αγάπη, φιλία, και αυτοβελτίωση, δηλ. αλλαγή για έναν καλύτερο κόσμο. Πιο εύκολο είναι να το λες παρά να το κάνεις φυσικά, αλλά ξεκινάς τουλάχιστον με μια στάση ζωής. Μετά από αυτό, είναι η πολύ σκληρή δουλειά για να συνειδητοποιήσεις όποιες δυνατότητες έχει η δέσμευσή σου στον κόσμο. Χωρίς αυτή τη στάση, όλα κολλάνε σε αντικρουόμενες σκέψεις, αμφιβολίες και φόβο”.

Το ‘True North’ κυκλοφορεί στις 21 Οκτωβρίου 2022 με εκδόσεις σε CD, διπλό heavy black vinyl  LP από ανακυκλωμένο υλικό,  deluxe έκδοση σε περιορισμένη έκδοση μαζι με ενα hard-cover βιβλίο 40 σελίδων, 2 x LP, CD και USB stick; και βέβαια σε digital audio long-play για download και streaming. Pre-order  από τις  8 Ιουλίου 2022 στον ιστότοπο ahatruenorth.com

Η ταινία True North θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους στα τέλη του καλοκαιριού και θα είναι διαθέσιμη και για ενοικίαση αλλά και αγορά απο τις 21 Οκτωβρίου 2022.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=8757