Robin Gibb, 1949 – 2012

Αυτή τη χρονιά σίγουρα κάτι δεν πάει καλά… Ο Robin Gibb,  των Bee Gees έχασε την μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 62 ετών. Ο Gibb εδώ και δύο χρόνια έπασχε από καρκίνο στο έντερο και το συκώτι, ενώ ο ίδιος είχε μιλήσει για την κατάσταση του τον περασμένο Ιανουάριο.

 

 

 

 

Η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής απο το επίσημο website του.

Ο Robin Gibb , μαζί με τον δίδυμο αδερφό του  Maurice και τον μεγαλύτερο αδερφό τους Barry, ως Bee Gees υπήρξαν ένα από τα πιο πετυχημένα συγκροτήματα των δεκαετιών ’60 και ’70, καταφέρνοντας το όνομά τους να γίνει συνώνυμο της disco.

Έως το 2001 κυκλοφόρησαν 22  albums συνολικά, με πάνω από 200.000 πωλήσεις, με τα “Stayin’ Alive”, “How Deep Is Your Love”, “Massachusetts”, “More Than A Woman” και “Night Fever”, να είναι από τα πιο πετυχημένα singles όλων των εποχών!

Ο Robin Gibb κυκλοφόρησε  7 solo albums, με πιο πρόσφατο το “Titatic Requiem”, το οποίο ηχογράφησε μαζί με την μικρότερο γιο του Robin-John και την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, για τα 100 χρόνια από την βύθιση του Τιτανικού.

Για τη ιστορία ο αδερφός του, Maurice Gibb, είχε φύγει από τη ζωή το 2002, ενώ ο τέταρτος αδερφός της οικογένειας, Andy Gibb , o οποίος έκανε solo καριέρα είχε αποβιώσει το 1988.


Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=1236