Giorgio Moroder – 30 χρόνια μετά!

giorgioΗ συνεργασία με τους Daft Punk στο album τους «Random Access Memories» πριν από περίπου δύο χρόνια, τον επανέφερε στην επικαιρότητα της χορευτικής μουσικής (που άλλωστε αυτός έχει εμπνεύσει με τις παραγωγές του στις δεκαετίες 70 & 80) και τελικά ο Giorgio Moroder πείστηκε να επιστρέψει φέτος στη δισκογραφία, με τον πρώτο δίσκο του εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια.
Θρυλικός παραγωγός και πρωτοπόρος στον χώρο της disco και της ηλεκτρονικής μουσικής έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του με παραγωγές και συνεργασίες που έχουν αφήσει ιστορία. Εκτός από τη μουσική που έχει ντύσει ταινίες, όπως το θρυλικό soundtrack (και βραβευμένο με όσκαρ) της ταινίας “Το εξπρες του μεσονυκτίου”, σ’αυτόν οφείλονται πολλές μεγάλες επιτυχίες “Bad Girls”, “Last Dance”, “Love to Love You Baby”, “No More Tears (Enough Is Enough)”, “Hot Stuff”, “On the Radio”, “I Feel Love” (με τη Donna summer), “Call Me” με τους Blondie, “Together in Electric Dreams” (Philip Oakey), “Take My Breath Away” (Berlin) και πολλά άλλα..
Στο νέο, πολυαναμενόμενο άλμπουμ που κυκλοφορεί ο 75χρονος Ιταλός παραγωγός συνεργάζεται με πλήθος διάσημων καλλιτεχνών όπως οι: Kylie Minogue, Britney Spears, Sia, Charli XCX, Kelis.
To Déjà Vu, ενα τραγούδι που συν-έγραψαν ο Moroder και η Sia, είναι το δευτερο σινγκλ από το ομότιτλο αλμπουμ του Ιταλού.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4035