Song Fact: Holding Out For a Hero

Bonnie_Tyler_Holding_a_HeroΠοιο είναι το τραγούδι με τους ήρωες που χρησιμοποιείται στη διαφήμιση γνωστής μπύρας;


Ο στίχος “Larger than life” του τραγουδιού γίνεται το σλόγκαν της καμπάνιας.

Το Holding out for a hero είναι ένα τραγούδι από την Ουαλή ερμηνεύτρια Bonnie Tyler.
Ακουγόταν στην ταινία Footloose του 1984 με τον Kevin Bacon να υποδύεται έναν νεαρό άντρα που επισκέπτεται μια μικρή πόλη όπου ο χορός σε δημόσιο χώρο απαγορεύεται. Το σενάριο της ταινίας το έγραψε ο Dean Pitchford που έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών που ακούγονται.

Το Holding out for a hero ακούγεται στη σκηνή όπου ο Bacon “μονομαχεί” σε διαγωνισμό δειλίας με τρακτέρ, τον οποίο κερδίζει (κατά λάθος), αναγκάζει τον αντίπαλο να βγει από τον δρόμο και να ονομαστεί “hero”!

Τη μουσική του τραγουδιού έχει συνθέσει ο Jim Steinman, ο οποίος έχει γράψει τα περισσότερα τραγούδια του Meat Loaf, αλλά και για τους Air Supply, την Celine Dion, τη Cher, τη Bonnie Tyler και άλλους.

Στο ριμέικ της ταινίας το 2011, το Holding out for a hero ηχογραφήθηκε με τη φωνή της Ella Mae Bowen. Η Ella είναι τραγουδίστρια της country, γεννημένη το 1995. Δεν είχε γεννηθεί στο πρώτο Footloose και ήταν μόλις 15 όταν τραγούδησε για το δεύτερο.
Το τραγούδι ακούστηκε και στην ταινία Shrek 2.

Συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ της Bonnie Tyler “Secret Dreams and Forbidden Fire” (1986). Όταν πρωτοκυκλοφόρησε, ίσα που κατάφερε να μπει στα 100 πρώτα της Μ.Βρετανίας. Ένα χρόνο μετά ωστόσο, κατάφερε να φτάσει μέχρι το Νο2. Στις ΗΠΑ μπήκε στο top40.

To Holding Out for a Hero έχει αγαπηθεί πολύ στην κοινότητα των γκέι. Βρίσκεται μόνιμα στις λίστες των drag queens που το τραγουδούν στα σόου τους.

Οι στίχοι του τραγουδιού ξεκινούν με την εύλογη γυναικεία απορία “που εξαφανίστηκαν όλοι οι καλοί άντρες, και που είναι οι θεοί, ο Ηρακλής, ένας λευκός ιππότης;” Σαφώς υπάρχει και αναφορά στον Σούπερμαν.
Στο ρεφρέν, η τραγουδίστρια αναζητά έναν ήρωα, δυνατό, γρήγορο, φρέσκο από μάχη και φυσικά, μεγαλύτερο από την ζωή, “larger than life”.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4556