Birthday Special: Anouk

anouk 2Anouk ( 8 Απριλίου 1975)

Ολλανδή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός. Γεννήθηκε στη Χάγη. Το επίθετό της είναι Teeuwe (προφέρεται κάπως σαν Τιγιούβε). Γνώρισε μεγάλη επιτυχία το 1997 με το σινγκλ της “Nobody’s Wife”, αλλά και μερικά τραγούδια ακόμα, τα “R U Kiddin’ Me”, “Michel”, “Girl”, “Lost”, “Modern World”, “Three Days in a Row”, και “Woman”.
Η Anouk έχει βγάλει 10 στούντιο άλμπουμ, με το πιο πρόσφατο το Queen for a Day, το Μάρτη 2016. Όλα τα άλμπουμ της εκτός από ένα έχουν πάει στο νο1 της Ολλανδίας. Δυο τραγούδια της έγουν πιάσει την κορυφή στην Ολλανδία. Η μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή επιτυχία της, Nobody’s Wife, δεν είναι ένα από αυτά, έφτασε μόνο μέχρι το νο2 στο Ολλανδικό τσαρτ.
Εκπροσώπησε την Ολλανδία στη Γιουροβίζιον το 2013 με το τραγούδι “Birds”.
Όταν ήταν 14 ετών εγκατέλειψε το σπίτι της. Είχε μπλεξίματα με ναρκωτικά και κατέληξε αρκετές φορές σε ιδρύματα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 15, καθώς εμφανιζόταν με ένα συγκρότημα σε εκδηλώσεις και γάμους.

Όταν έβγαλε το “Nobody’s wife” [ “Κανενός η σύζυγος” ], ήταν παντρεμένη, με τον μάνατζέρ της. Χώρισαν ένα χρόνο μετά. Έχει 5 παιδιά από 3 διαφορετικούς συντρόφους, ενώ το γενάρη του 2016 ανακοίνωσε ότι είναι έγκυος στο 6ο!
Η μητέρα της ήταν τραγουδίστρια της Μπλουζ.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4859