Birthday Special: Gregg Alexander (New Radicals)

Gregg Alexander (New Radicals)Gregg Alexander (4 Μαΐου 1970).

Το πραγματικό του επώνυμο είναι Aiuto. Aiuto στα ιταλικά σημαίνει βοήθεια.
Ο Gregg κρατάει από Ιταλία από τη μεριά του πατέρα του, Τόνυ, που ήταν υδραυλικός.
Μεγάλωσε μέσα σε μια συντηρητική οικογένεια Μαρτύρων του Ιεχωβά. Απέκτησε την πρώτη του κιθάρα στην ηλικία των 12. Έμαθε επίσης αρκετά όργανα μόνος του.
Πριν από τους New Radicals είχε κυκλοφορήσει δυο σόλο άλμπουμ, τα Michigan Rain και Intoxifornication.
Μαζί με την Brisebois, έχουν γράψει αρκετές επιτυχίες, και έχουν προταθεί για όσκαρ για το κομμάτι τους “Lost Stars” από την ταινία Begin Again.
Κέρδισε το 2003 ένα βραβείο Γκράμι για το τραγούδι που έγραψε με τίτλο “The Game Of Love”, το οποίο τραγουδούσαν ο Carlos Santana με την Michelle Branch
Γενικότερα, έχει γράψει και έχει κάνει παραγωγή σε τραγούδια καλλιτεχνών όπως ο Ronan Keating, η Sophie Ellis-Bextor, ο Enrique Iglesias, οι Texas, η Geri Halliwell, η Melanie C, ο Rod Stewart .

Οι New Radicals (το γράφουν ως Иew Radicals) ήταν ένα Αμερικανικό εναλλακτικό ροκ συγκρότημα, που έδρασε από το 1997 ως το 1999. Το επίκεντρο του γκρουπ ήταν ο βασικός τραγουδιστής, Gregg Alexander, που έγραφε και έκανε παραγωγή σε όλα τα τραγούδια τους. Το μόνο άλλο μόνιμο μέλος των NR ήταν η κιμπορντίστρια Danielle Brisebois.
Οι New Radicals έβγαλαν ένα άλμπουμ το 1998, το Maybe You’ve Been Brainwashed Too, ένα εναλλακτικό άλμπουμ, επηρεασμένο από την ροκ και την σόουλ της δεκαετίας του ’70. Το αντικείμενο των στίχων ήταν τόσο ο έρωτας όσο και η έντονη πολιτική κριτική στις ΗΠΑ.
Η μεγαλύτερη επιτυχία του γκρουπ (και σχεδόν η μοναδική) είναι το ντεμπούτο σινγκλ τους “You Get What You Give”, που έγινε νο1 σε Καναδά και Νέα Ζηλανδία, και top5 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι στίχοι ήταν προσβλητικοί απέναντι στους σελέμπριτι της εποχής.
Κουρασμένος από τις περιοδείες και τις συνεντεύξεις, ο Alexander διέλυσε τη μπάντα στα μέσα του 1999, λίγο πριν την κυκλοφορία του δεύτερου σινγκλ τους, “Someday We’ll Know”, για να εστιάσει στην συγγραφή και παραγωγή τραγουδιών για άλλους καλλιτέχνες.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4961