Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 ‪(#1)

Sia – Cheap Thrills


To Cheap Thrills είναι το 2ο σινγκλ που βγήκε από το 7ο άλμπουμ της Αυστραλής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Sia.
Στο κομμάτι αυτό, η Sia στην ουσία τραγουδά ενώ ετοιμάζεται για μια σαββατιάτικη νυχτερινή έξοδο.
Όπως τα περισσότερα τραγούδια του άλμπουμ This is Acting, το Cheap Thrills προοριζόταν για άλλον καλλιτέχνη, αλλά απορρίφθηκε, συγκεκριμένα για την Rihanna. O μάνατζερ της Rihanna το είχε απορρίψει, επειδή ήθελε περισσότερα τραγούδια στο στυλ του Diamonds (που επίσης έχει γράψει η Sia). Το αμέσως προηγούμενο σινγκλ της Sia ήταν το Alive, που προοριζόταν για την Adele.

 

 


Εκτός από την σόλο εκτέλεση της Sia, μεγάλη απήχηση γνώρισε και το remix του τραγουδιού, οπου συμμετέχει ο καλλιτέχνης της Reggae, Sean Paul.
Το τραγούδι ανέβηκε στην κορυφή του αμερικανικού τσαρτ τον Αύγουστο. Ηταν το πρώτο νο1 single της Sia στις ΗΠΑ. Ως τραγουδίστρια. Διότι, ως συνθέτρια, είχε ήδη πάει νο1 με το Diamonds το 2012. Όταν το Cheap Thrills έγινε νο1 στις ΗΠΑ, η Sia ήταν 40 ετών. Ηταν η πρώτη φορά τα τελευταία 16 χρόνια που καλλιτέχνης άνω των 40 βρισκόταν στην κορυφή του αμερικανικού singles chart. Τελευταία φορά ήταν το 2000 με την, 42χρονη τότε, Madonna και το “Music”. Για τον Sean Paul, ήταν το 4ο νο1 του στις ΗΠΑ.
Στη Μεγάλη Βρετανία, το Cheap Thrills έφτασε μέχρι το νο2, και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της Sia στο UK singles chart. Έγινε νο1 σε 10 χώρες

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5265