Τα τραγούδια του καλοκαιριού 2016 (#12)

major-lazer-cold-waterMajor Lazer feat. Justin Bieber & MØ – Cold Water

Ένα “κρύο νερό” δρόσισε το καυτό καλοκαίρι 2016.
Το “Cold Water” είναι ένα τραγούδι του συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Major Lazer (“Lean On”, “Light It Up” κ.α.), και ήταν το βασικό σινγκλ από το 4ο άλμπουμ του γκρουπ με τίτλο Music Is the Weapon (2017). Στα φωνητικά φιλοξενείται ο Καναδός τραγουδιστής Justin Bieber και η Δανέζα τραγουδίστρια MØ (Το κανονικό όνομα της, Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen). Η MØ είναι γεννημένη το 1988, ο Bieber το 1994.
Με την Δανέζα, οι Major Lazer είχαν συνεργαστεί και στο “Lean on”. H ίδια είχε δηλώσει ότι της άρεσε τόσο πολύ το Cold Water που θα πηδούσε και σε ένα ηφαίστειο προκειμένου να το τραγουδήσει. Οταν το ηχογράφησε, βρισκόταν στην Ισλανδία. Κοντά στο στούντιο υπήρχε ένα ηφαίστειο.

Το τραγούδι έγραψαν βασικά ο Αμερικανός ράπερ και τραγουδοποιός Benny Blanco και ο Άγγλος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ed Sheeran, η MØ, ωστόσο έχουν βάλει το χεράκι τους και , το μέλος των Major Lazer Diplo, ο Justin Bieber, ο Βρετανός τραγουδοποιός Jamie Scott, ο Philip Meckseper και ο Henry Allen. Την παραγωγή ανέλαβαν ο Diplo, ο Benny Blanco, ο Jr. Blender και ο King Henry.
O Ed Sheeran και ο Benny Blanco έχουν γράψει άλλο ένα τραγούδι για τη φωνή του Justin Bieber, το “Love Yourself”.
Το “Cold Water” βγήκε τον Ιούλιο 2016 και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο νο1 πολλών χωρών, όπως η Μ.Βρετανία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Σλοβακία, η Πορτογαλία, η Νορβηγία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία, η Φινλανδία, ο Καναδάς, η Αυστραλία. Στις ΗΠΑ έφτασε μέχρι το νο2, σταματώντας πίσω από το Cheap Thrills της Sia.

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=5321