Η Paloma Faith επιστρέφει.

Η εκπληκτική Paloma Faith επιστρέφει με το ολοκαίνουριο album της “Fall To Grace” στις 28 Μαίου.

Η Paloma έγραψε και ηχογράφησε το “Fall To Grace” στο Λονδίνο το 2011/2012. Παραγωγή έκανε ο Nellee Hooper (Bjork, No Doubt, Massive Attack, Madonna) μαζί με τον Jake Gosling (Ed Sheeran). Το ‘Fall To Grace’ είναι η συνέχεια του debut album της Paloma ‘Do You Want The Truth Or Something Beautiful?’ το οποίο κυκλοφόρησε το 2009. Το album πούλησε πάνω από μισό εκατομμύριο αντίτυπα και περιείχε τα hit singles “Stone Cold Sober”, “New York”, “Do You Want The Truth Or Something Beautiful?” και “Upside Down”

Στο ‘Fall To Grace’, η Paloma επέλεξε να αφήσει τον εαυτό της ελεύθερο. «Στην αρχή ήθελα να κάνω κάτι που ήταν περισσότερο από ένα album, και εξακολουθώ να έχω αυτό το στοιχείο διότι είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου», εξηγεί «αλλά αισθάνομαι ότι έχω σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία όταν χαλαρώνω και είμαι ο εαυτός μου. Ανεπιφύλακτα είμαι πίσω από αυτό το album. Νιώθω ότι ανήκει σε εμένα και εγώ ανήκω σε αυτό».

Μουσικά, το ‘Fall To Grace’ κινείται μακριά από τα σημεία αναφοράς που χαρακτήρισαν το πρώτο album της Paloma, όπως η Etta James και η Billie Holiday. Οι συνθέσεις της είναι σε μια νέα και σύγχρονη πραγματικότητα. Συνεργάστηκε με τραγουδοποιούς όπως Ed Harcourt, Matt Hales (Lianne La Havas), Dan Wilson (Adele), Wayne Hector (Britney, Westlife) ακόμα και τον συνθέτη σκορ μουσικής για ταινίες David Arnold (αμέτρητες James Bond ταινίες,Independence Day,Narnia). Το ‘Fall To Grace’ ηχητικά ποικίλει αλλά παραμένει υπέροχο. Από την disco του ‘Blood, Sweat and Tears’ και το dance-pulse του ‘Agony’, στο  ‘Freedom’ (το έγραψε και το έκανε παραγωγή ο Al Shuckburgh), με τα μοναδικά του beats, τα φωνητικά της Faith προσφέρουν μια ξεχωριστή μαγεία και ένα φανταστικό συναίσθημα.

Ο Nellee Hooper είπε: «Δεν είχα ξανά-ακούσει την Paloma Faith. Ζούσα στο LA όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος της, για αυτό το λόγο το έχασα. Η Sony/RCA με κάλεσε και μου πρότεινε να την συναντήσω όταν πήγα στο Λονδίνο. Κατά το μεσημεριανό γεύμα κάθισε και μίλησε με κάθε λεπτομέρεια, σαν κάθε τραγούδι από ταινία μικρού μήκους, παραπέμποντας τα πάντα από το κινέζικο ρομαντικό κινηματογράφο μέχρι το Hip Hop. Όταν έβαλα να ακούσω το CD που μου έδωσε, τα τραγούδια με εξέπληξαν. Ξανά-βρεθήκαμε και αποφασίσαμε αμέσως να ξεκινήσουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Μπορώ να πω ότι η φήμη της θα εκτοξευτεί με αυτά τα τραγούδια. Μου θύμισε την πρώτη μου συνάντηση με την Bjork: Έφτασε στο σπίτι μου με μια μικρή βαλίτσα, με λίγα ρούχα και μερικές παλιές κασέτες. Τέσσερις μήνες αργότερα βγήκαμε έξω από το σπίτι με το debut album της Bjork. Ρίξαμε λίγο τον εαυτό μας προς το άγνωστο. Ήταν ακριβώς το ίδιο πράγμα με την Paloma. Καμία ιδέα ή φόβος, απλά καθαρή καρδιά και περιπέτεια! Είμαι πολύ χαρούμενος που μου ζήτησε να μου κρατάει το χέρι και να πηδήξουμε μαζί!».

Το Track listing του ‘Fall To Grace’ έχει ως εξής:

Standard CD Album

1.       Picking Up The Pieces

2.       30 Minute Love Affair

3.       Black & Blue

4.       Just Be

5.       Let Me Down Easy

6.       Blood, Sweat & Tears

7.       Beauty Of The End

8.       When You’re Gone

9.       Agony

10.   Let Your Love Walk In

11.   Freedom

12.   Streets Of Glory

Deluxe 2 CD Album

CD1

1.       Picking Up The Pieces

2.       30 Minute Love Affair

3.       Black & Blue

4.       Just Be

5.       Let Me Down Easy

6.       Blood, Sweat & Tears

7.       Beauty Of The End

8.       When You’re Gone

9.       Agony

10.     Let Your Love Walk In

11.     Freedom

12.     Streets Of Glory

CD2

1.       Picking Up The Pieces – Acoustic

2.       30 Minute Love Affair – Acoustic

3.       Black & Blue – Acoustic

4.       Just Be – Acoustic

5.       Agony – Acoustic

 www.palomafaith.com

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=867