Birthday Special: Brian Molko

Brian MolkoHappy Birthday Brian Molko (10 Δεκεμβρίου 1972)

Είναι ιδρυτής και τραγουδιστής και κιθαρίστας των Placebo, γνωστός για την εκκεντρική ανδρόγυνη εμφάνισή του και το ιδιαίτερο στυλ του στην κιθάρα. Το 1994 δημιούργησε τους Placebo στο Λονδίνο. Εχουν βγάλει 7 στούντιο άλμπουμ και έχουν πουλήσει 11 εκατομμύρια αντίτυπα. Επιτυχιες τους είναι τα : Nancy Boy (πρώτο τους τοπ10 στην Αγγλία το 1997), Pure Morning, You Don’t Care About Us, Every You Every Me, The Bitter End κ.α. Οι Placebo είναι ένα πραγματικά διεθνές γκρουπ: Ο Brian Molko είναι μισός Σκωτσέζος και μισός Βρετανός, ο ντράμερ Steven Hewitt Βρετανός, ο μπασίστας Stefan Olsdal είναι Σουηδός. Ο Steve Forrest που αντικατέστησε τον Hewitt Καλιφορνέζος. Ο Brian και ο Stefan έμεναν στο Λουξεμβούργο πριν πάνε στην Αγγλία. O Brian έχει γεννηθεί στο Βέλγιο. Το γκρουπ χαρακτηρίστηκε ως 50% γκέι: Ο Olsdal είναι ομοφυλόφιλος, ο Hewitt στρέιτ, ο Molko αμφιφυλόφιλος.

Placebo σημαίνει ψευδοφάρμακο: Ένα μη ειδικό, αδρανές φάρμακο (εικονικό φάρμακο), χορηγείται στον ασθενή για να ικανοποιήσει την απαίτηση του για κάποιο φάρμακο, ή για λόγους έρευνας. Το όνομά τους το διάλεξαν για να ειρωνευτούν τα μουσικά γκρουπ που εκείνη την περίοδο επέλεγαν ονομασίες ναρκωτικών. Τέτοιοι ήταν οι Acid Junkies, οι Green Day, οι Chemical Bros -κάποιοι λένε ότι ήταν και οι Pearl Jam. Τους Placebo ανακάλυψε ο David Bowie ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τον ήχο τους. Έχει δηλώσει ότι είναι το πιο ταλαντούχο νέο γκρουπ που έχει ακούσει εδώ και χρόνια. Εχει τραγουδήσει μαζί τους. Το γκρουπ είχε ένα κρυμμένο κομμάτι σε κάθε ένα από τα τρία πρώτα άλμπουμ τους. Στο Without you I’m nothing το κρυμμένο κομμάτι ήταν ένα ηχογραφημένο μήνυμα στον τηλεφωνητή του Molko από έναν μανιακό θαυμαστή.

Το συγκρότημα απέρριψε την ευκαιρία να παίξει τους Judas Priest στην ταινία”Metal God” Έπαιξαν όμως στην ταινία Velvet Goldmine του Todd Haynes, η οποία αναφερόταν στο Glam Rock, το μουσικό είδος που καθιέρωσε ο David Bowie τη δεκαετία του 70. Ο Molko μιλάει άπταιστα γαλλικά και αγγλικά. Έχει ερμηνεύσει τρία από τα τραγούδια των Placebo και στα γαλλικά. Ο Brian έχασε την παρθενιά του με μια νεαρή Σουηδέζα στα 14 του. Ξεκίνησε να φοράει μέικ-απ για τα μαθήματα υποκριτικής στην εφηβεία του, αλλά του άρεσε και φοράει και στην καθημερινότητά του. Ο Brian φοβάται τα αεροπλάνα. Για να ηρεμεί, στον ελεύθερο χρόνο του παίζει ντραμς. Ντραμς παίζει και ο γιος του Cody (τον απέκτησε με την πρώην σύντροφό του Helena Berg.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4397