Birthday Special: Sara Bareilles

sara_bareillesHappy Birthday Sara Bareilles (7 Δεκεμβρίου 1979)


Η Sara Beth Bareilles γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 1979. Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός και συγγραφέας. Τη μεγαλύτερή της επιτυχία την γνώρισε το 2007 με το “Love Song”, το οποίο έφτασε μέχρι το νο4 στο singles chart στις ΗΠΑ.
Έχει πουλήσει πάνω από ένα εκατομμύρια albums και επτά εκατομμύρια singles, ενώ έχει προταθεί και για Γκράμμι 5 φορές.
Είναι γεννημένη στην Καλιφόρνια, με ρίζες από Ιταλία, Γερμανία, Πορτογαλία και Γαλλία.

Ξεκίνησε τραγουδώντας σε μπαρ και ξενοδοχεία. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, Careful Confessions, μια ανεξάρτητη παραγωγή -όχι υπό τη σκέπη κάποιας μεγάλης εταιρίας, που περιείχε το τραγούδι Gravity. Η Sara άρχισε σιγά-σιγά να γίνεται γνωστή και συνεργάζεται με ονόματα όπως οι Aqualung, ο Mika, οι Maroon 5 και ο Paolo Nutini. Το 2007 την ανακαλύπτει το I-Tunes και ονομάζει το Love Song “free single” της εβδομάδας. Ένα μήνα μετά, το δεύτερο άλμπουμ της “Little Voice” -στην ουσία πρώτο επίσημο σε μεγάλη δισκογραφική, γίνεται νο1 στo I-Tunes. Το Love Song φιλοξενείται σε ένα διαφημιστικό και εκτοξεύεται. Το άλμπουμ γίνεται τοπ10 στο Billboard και πλατινένιο. Το Love Song 3 φορές πλατινένιο.
Ακολούθησε το άλμπουμ Kaleidoscope Heart το 2010 που έγινε νο1, το EP Once Upon Another Time το The Blessed Unrest το 2013, το What’s Inside: Songs from Waitress το 2015.
Επιρροές της η Regina Spektor, η Fiona Apple, ο Billy Joel αλλά και από το χώρο της τζαζ, η Etta James and και ο Sam Cooke .
Μιλάει ιταλικά.
Όνειρό της να γράψει ένα μιούζικαλ.
Έχει δουλέψει σε πετ-σοπ, σε πιτσαρία, ακόμα ως υπάλληλος γραφείου, επιστάτρια, σερβιτόρα.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4387