Birthday Special: Daniel Bedingfield

daniel 01Happy Birthday Daniel Bedingfield (3 Δεκεμβρίου 1979)


Ο διάττοντας αστέρας της ποπ, η μουσική οικογένεια και το Νο1 τραγούδι που ηχογράφησε στο δωμάτιό του.

Το 2001, ο Daniel Bedingfield ανεβαίνει για πρώτη φορά στην κορυφή των βρετανικών τσαρτς με το ‘Gotta Get Thru This’, ένα τραγούδι που είχε ηχογραφήσει μόνος του στο υπνοδωμάτιό του με ένα μικρόφωνο και τον υπολογιστή του.
Ήταν η πρώτη φορά που γινόταν κάτι τέτοιο από ένα τραγούδι ηχογραφημένο σ’ ένα δωμάτιο με ερασιτεχνικά μέσα. Το τραγούδι πέτυχε κάτι σπάνιο, να βρεθεί νο1 σε δυο διαφορετικές χρονιές, πρώτα τον Δεκέμβρη του 2001, κατόπιν έπεσε και ξαναέγινε νο1 το Γενάρη του 2002.
Έμπνευση για το τραγούδι ήταν μια κοκκινομάλλα Αμερικανή, η Gina, με την οποία ήταν ερωτευμένος ο Daniel αλλά δεν τολμούσε να της το πει. Επιπλέον, η Gina έμενε δυστυχώς στην άλλη άκρη του Λονδίνου και δεν ήταν εύκολο να την πολιορκήσει. Μάλιστα, λέγεται ότι η ιδέα για το τραγούδι του ήρθε μια μέρα που στεναχωρημένος και σκεπτικός διέσχιζε την γέφυρα Tower Bridge που τους χώριζε. Εκείνο το βράδυ, έκατσε στο δωμάτιό του και ηχογράφησε τη φωνή του στον υπολογιστή. Αργότερα, ολόκληρο το τραγούδι με ένα πρόγραμμα υπολογιστή.
Το τραγούδι έγινε γνωστό μέσα από διάφορους DJ που το έπαιξαν στα λονδρέζικα κλαμπ, μέχρι που το ανακάλυψε η δισκογραφική εταιρία Polydor, οι άνθρωποι της οποίας, έψαξαν και εντόπισαν τον Daniel, υπέγραψαν μαζί του, έγινε νο1 πουλώντας μισό εκατομμύριο αντίτυπα και σύντομα ήρθε και το πρώτο άλμπουμ.

Έχει βγάλει 2 άλμπουμ, το Gotta Get Thru This, το 2002, που παραλίγο να χτυπήσει κορυφή στη Μεγάλη Βρετανία -έφτασε μέχρι το νο2, έγινε πάντως 5 φορές πλατινένιο, και το Second First Impression το 2004. Τρία τραγούδια του έχουν γίνει νο1, το Gotta Get Thru This, το If You ‘re not the one, και το Never gonna leave your side. Χάθηκε για χρόνια, εμφανίστηκε ξανά το 2012 ένα EP που γνώρισε μια σχετική επιτυχία μόνο στη Νέα Ζηλανδία.
Γεννήθηκε στη Νέα Ζηλανδία στις 3 Δεκεμβρίου 1979. Οι αδερφές του όμως έχουν γεννηθεί στο Σάσεξ την Αγγλία, όπου μετακόμισαν οι γονείς τους το 1980. Αδερφή του είναι η τραγουδίστρια Natasha Bedingfield. Είναι δυο χρόνια μικρότερη. Η Natasha έχει ένα μόνο νο1 τραγούδι στη Μ.Βρετανία, το “These Words” το 2004. Και η μικρότερη αδερφή, η Nikola Rachelle είναι τραγουδίστρια.
Ήταν κριτής στο X Factor της Νεας Ζηλανδίας την περίοδο 2012-2013.
Οι γονείς του διατηρούν μια φιλανθρωπική οργάνωση, στην οποία είναι ενεργό μέλος ο Daniel, ενώ και ο ίδιος δημιούργησε μια οργάνωση κατά της δουλείας.

 

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4367