Birthday Special: Roberta Flack

roberta-01Roberta Flack (10 Φεβρουαρίου 1939)

Η Roberta Cleopatra Flack είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια και μουσικός. Ειναι περισσότερο γνωστή για τα νο1 τραγούδια της “The First Time Ever I Saw Your Face”, “Killing Me Softly with His Song” και “Feel Like Makin’ Love”, αλλά και για τα “Where Is the Love” και “The Closer I Get to You”, δυο από τα πολλά ντουέτα της με τον Donny Hathaway.
Η Flack ήταν η πρώτη καλλιτέχνις που κέρδισε Γκράμι για δίσκο της χρονιάς δυο συνεχόμενες χρονιές, με το “The First Time Ever I Saw Your Face” το 1973 και το “Killing Me Softly with His Song” το 1974. Μόνο οι U2 κατάφεραν το ίδιο, το 2001 και 2002. Έχει κερδίσει συνολικά 4, και έχει προταθεί για 13!

Έχει κυκλοφορήσει 19 στούντιο άλμπουμ, 2 λάιβ άλμπουμ και 5 συλλογές, πάνω από 50 σινγκλ.
Η Roberta ανακαλύφθηκε από τον μουσικό Les McCann καθώς τραγουδούσε σε ένα τζαζ κλαμπ.
Σίγουρα, στην πρώτη επιτυχία της Flack με το The First Time Ever I Saw Your Face, συνέβαλε η επιλογή του Clint Eastwood να το συμπεριλάβει στο σάουντρακ της ταινίας του Play Misty For Me.
Έχει βγάλει ένα άλμπουμ με διασκευές σε τραγούδια των Beatles, με τίτλο Let It Be Roberta.
Έχει ιδρύσει μια μουσική σχολή στο Μπρονξ για μαθητές από φτωχές οικογένειες.

Μετά το 1979 που ο συνεργάτης της Donny Hathaway αυτοκτόνησε, συνεργάστηκε με τον τραγουδιστή της σόουλ Peabo Bryson, και μαζί γνώρισαν επιτυχία με το Tonight I Celebrate my Love for You το 1983.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4668