Birthday Special: Seal

seal_1 Seal (19 Φεβρουαρίου 1963)

Με Νιγηριανο-βραζιλιάνικο αίμα, από τα μπαράκια της Αγγλίας και της Ιαπωνίας στα τσαρτς του κόσμου, πώς προκλήθηκαν οι “διάσημες” ουλές του. O Seal είναι Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός. Το πραγματικό του όνομα είναι Olusegun Olumide Adeola Samuel. Olusegun σημαίνει “Ο νικηφόρος θεός” στη γλώσσα Γιορούμπα. Γιορούμπα ονομάζεται η γλώσσα που ομιλείται από 20 εκατομμύρια ανθρώπους σε ορισμένες περιοχές της Νιγηρίας, του Τόγκου και του Μπενίν. Ο Seal έχει ρίζες από την Νιγηρία από τη μητέρα του και τη Βραζιλία από τον πατέρα του, μεγάλωσε στην Αγγλία από θετή οικογένεια. Έχει πουλήσει πάνω από 30 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Συμμετείχε ως κόουτς στο The Voice της Αυστραλέζικης τηλεόρασης το 2012 και το 2013. Έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, μεταξύ των οποίων 3 Brit Awards, 4 Grammy, 1 MTV Video Award. Έχει τιμηθεί στην χώρα του για την συνεισφορά του στη μουσική ως τραγουδοποιός. Πολλές φήμες υπάρχουν για το πώς προκλήθηκαν οι ουλές στο πρόσωπο του Seal. Η αλήθεια είναι ότι αιτία ήταν μια μορφή Λύκου, που είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που μπορεί να πλήξει διάφορα όργανα του σώματος (όπως το δέρμα, οι αρθρώσεις, οι μύες, οι νεφροί κλπ) και προκαλεί φλεγμονή. Τις απέκτησε στην ηλικιά των 23. Το 2005, παντρεύτηκε το σούπερμόντελ Heidi Klum. Χώρισαν το 2012. Επιρροές του ήταν o Marvin Gaye, o Stevie Wonder, o Jimi Hendrix. Ξεκίνησε να τραγουδά τη δεκαετία του 80 σε τοπικά μπαρ. Το 1987 μπήκε σε ένα φανκ συγκρότημα, τους Push, και μαζί τους περιόδευσε στην Ιαπωνία. Αργότερα, συμμετείχε σε μπάντες στην Ταϊλάνδη και την Ινδία πριν επιστρέψει στην Αγγλία, άφραγκος. Κοιμόταν στον καναπέ ενός φίλου. Μέχρι που γνώρισε τον παραγωγό Adamski που του πρότεινε να τραγουδήσει ένα τραγούδι του, το Killer.

Το Killer έγινε νο1 στην Αγγλία. Ακολούθησε το ντεμπούτο άλμπουμ του Seal που έφερε το όνομά του και έβγαλε μεταξύ άλλων, το παγκόσμιο χιτ “Crazy” και που του χάρισε 3 Brit Awards.

Μπορεί το Killer να τον έκανε γνωστό και το Crazy να τον καθιέρωσε, ωστόσο το Kiss from a rose του 1994 ήταν το πρώτο και μοναδικό του νο1 στις ΗΠΑ. Εγινε επίσης νο1 στην Αυστραλία, νο4 στο Η.Βασίλειο. Στην επιτυχία του συνέβαλε βεβαίως το γεγονός ότι ακουγόταν στην ταινία Batman Forever. Έχει βγάλει 9 στούντιο άλμπουμ, 2 λάιβ άλμπουμ, 2 συλλογές, 21 σινγκλ.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4686