Birthday Special: Michael Bolton

michael_boltonMichael Bolton (26 Φεβρουαρίου 1953)

Από το χαρντ ροκ στις ερωτικές μπαλάντες, τα διάσημα μαλλιά του, οι μεγάλες επιτυχίες.

O Michael Bolton είναι Αμερικανός τραγουδιστής και συνθέτης. Μπορεί να ξεκίνησε παίζοντας hard rock και heavy metal στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ωστόσο είναι περισσότερο γνωστός για τις pop rock μπαλάντες του που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους… τροβαδούρους του έρωτα.

Έχει πουλήσει πάνω από 75 εκατομμύρια δίσκους, 10 άλμπουμ του έχουν μπει στο αμερικανικό τοπ10, 2 τραγούδια του έχουν γίνει νο1. Από το 1975 έως σήμερα εχει βγάλει 17 στούντιο άλμπουμ, 35 σινγκλ.

Γεννήθηκε στο Κονέκτικατ και το κανονικό του όνομα είναι Michael Bolotin. Οι παππούδες του ήταν από τη Ρωσία.

Το πρώτο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε με το πραγματικό του όνομα το 1975, ήταν χαρντ ροκ, και δεν πήγε ιδιαίτερα καλά, έφτασε μόλις μέχρι το νο209 του καταλόγου στις ΗΠΑ.

Τις πρώτες του επιτυχίες τις γνώρισε ως τραγουδιστής του χαρντ ροκ συγκροτήματος Blackjack, έχει περάσει και οντισιόν για τραγουδιστής στους Black Sabbath.
Στις δύσκολες μέρες στις αρχές της δεκαετίας του 80 για να βγάζει τα προς το ζην αναγκάστηκε να τραγουδήσει διαφημιστικά τζινγκλάκια για αναψυκτικά και μπύρες.
Το 1983, ένα τραγούδι που έγραψε ο Bolton, γίνεται μεγάλη επιτυχία με τη φωνή της Laura Branigan. Είναι το How am I supposed to live without you”, το οποίο ερμήνευσε αργότερα και ο ίδιος ο Bolton και έγινε το πρώτο του νο1 και του χάρισε το Grammy καλύτερης αντρικής ποπ ερμηνείας το 1989.
Άλλο ένα Grammy κέρδισε το 1991 με τη διασκευή του στο When a man loves a woman.

Έχει βγάλει μια αυτοβιογραφία, “The Soul of it All, My life” το 2013.
Εκτός από την χαρακτηριστική φωνή του, ο Bolton ήταν γνωστός και για την πλούσια, μακριά του μπουκλωτή κώμη, την οποία κούρεψε το 1997, παίρνοντας μεγάλο ρίσκο στην καριέρα του όπως ο ίδιος είχε παραδεχτεί.
Έχει τρεις κόρες από τον πρώτο του γάμο.
Εδώ και πάνω από 40 χρόνια είναι χορτοφάγος.
Έχει εμφανιστεί και σε ταινίες όπως το Snow Dogs και το High Voltage, αλλά και σε κάποια επεισόδια του Two and a Half Men.

Από το 1993 υφίσταται το ίδρυμα Michael Bolton που βοηθάει γυναίκες και παιδιά σε κίνδυνο και μάχεται κατά της φτώχειας και της εκμετάλλευσης.

Ο Bolton δε μπορεί να σφυρίξει. Όταν ερμήνευε το τραγούδι Sitting on the dock of the bay που περιέχει ένα κομμάτι μελωδίας με σφύριγμα, αναγκάστηκε να βάλει άλλον να σφυρίζει.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4732