Birthday Special: Pat Monahan (Train)

pat monahan1Pat Monahan (28 Φεβρουαρίου 1969)

Ο Patrick “Pat” Monahan είναι Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστός ως βασικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Train, ενώ έχει βγάλει και ένα σόλο άλμπουμ, το Last of Seven.
Οι Train δημιουργήθηκαν όταν ο Pat άφησε την Πενσυλβάνια για να εγκατασταθεί στην Καλιφόρνια, όπου γνώρισε τον Rob Hotchkiss, και μαζί αποφάσισαν να ιδρύσουν μια μπάντα.

Μην καταφέρνοντας να αποκτήσουν αμέσως συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρία, κυκλοφόρησαν ένα δίσκο με δικά τους έξοδα, και άρχισαν να παίζουν ως βοηθητικό γκρουπ σε συναυλίες συγκροτημάτων όπως οι Barenaked Ladies, Hootie & the Blowfish, και Counting Crows.

Οι Train είναι ένα αμερικανικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 1993.
Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με το ντεμπούτο άλμπουμ τους που έφερε το όνομά τους και το οποίο κυκλοφόρησε το 1998. Έβγαλε το hit single “Meet Virginia”. Το 2001 έβγαλαν το Drops Of Jupiter που περιείχε την επιτυχία “Drops of Jupiter (tell me)” και το οποίο τους χάρισε 2 βραβεία Γκράμι.
Το τρίτο άλμπουμ τους My Private Nation, κυκλοφόρησε το 2003, περιείχε το χιτ “Calling All Angels”
Το 2006, μετά από μια αλλαγή στο line-up του γκρουπ ήρθε τοτέταρτο άλμπουμ, For Me, It’s You οποίο δεν τα πήγε και πολύ καλά και έστειλε τους Train σε ένα διάλειμμα
Τέλη του 2009, οι Train επέστρεψαν με το άλμπουμ Save me, San Francisco, που έβγαλε τις μεγάλες επιτυχίες “Hey, Soul Sister”, “If It’s Love” και “Marry Me”.
Το 2012 ήρθε το album California 37. Το τραγούδι που ξεχώρισε ήταν το “Drive By” .
Οι Train έχουν πουλήσει πάντω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ και 30 εκατομμύρια σινγκλ παγκοσμίως.
Έχουν κερδίσει 3 Γκράμι.
Οι Train είναι και οινοπαραγωγοί! Ίδρυσαν μια εταιρία το 2011, η οποία πουλάει κρασιά που φέρουν τους τίτλους τραγουδιών του συγκροτήματος, πχ Drops of Jupiter California Red, Calling All Angels Chardonnay, Soul Sister Pinot Noir, California 37 Cabernet Sauvignon, κλπ. Επίσης έχουν συνεργαστεί με μια μεγάλη σοκολατοβιομηχανία και κυκλοφορούν σοκολάτες που ταιριάζουν με τα κρασιά τους.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4743