Birthday Special: Nik Kershaw

Nik KershawNik Kershaw (1η Μαρτίου 1958)

Ο Nik Kershaw είναι Αγγλος μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός που γεννήθηκε στο Μπρίστολ. Από τζαζ-φανκ κιθαρίστας έφτασε να γίνει εφηβικό είδωλο της δεκαετίας του 1980.
Ο Kershaw κατέχει ένα ξεχωριστό ρεκόρ: Παρέμεινε με τα τραγούδια του συνολικά για 62 εβδομάδες στο singles chart του Η.Βασιλείου στην διετία 1984/85, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο σόλο καλλιτέχνη.
Εχει γράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες για άλλους καλλιτέχνες, όπως για παράδειγμα το “The One and Only για τον Chesney Hawkes.
Ο Kershaw είναι περισσότερο γνωστός για τα τραγούδια “I Won’t Let the Sun Go Down on Me”, “Wouldn’t It Be Good” και “The Riddle”.

Ο Elton John έχει πει για τον Kershaw ότι ήταν ο καλύτερος τραγουδοποιός της γενιάς του.
Προέρχεται από μουσική οικογένεια, ο πατέρας του ήταν φλαουτίστας και η μητέρα του τραγουδίστρια όπερας.
Ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική το 1976. Μετά από αποτυχημένες απόπειρες με διάφορα συγκροτήματα, ο Kershaw ξεκίνησε σόλο καριέρα το 1982, ερμηνεύοντας τα τραγούδια που έγραφε ο ίδιος.

Έχει κυκλοφορήσει 8 στούντιο άλμπουμ, ένα άλμπουμ από ζωντανή ηχογράφηση, 6 συλλογές, 27 σινγκλ. Το 2012 έβγαλε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του, το Ei8th που ήταν το πρώτο άλμπουμ του που έκανε εμφάνιση στα 100 πρώτα από το 1986!
Δεν έχει φτάσει στο νο1 στα βρετανικά τσαρτς, έχει πάει μέχρι το νο2 με το “I Won’t Let the Sun Go Down on Me” (re-issue) όταν αυτό επανεκδόθηκε το 1984.

Συνεχίζει και εμφανίζεται σε φεστιβάλ αφιερωμένα στα 80s. Έκανε και μια περιοδεία σε Αγγλία και Ιρλανδία το 2014 και μια περιοδεία μαζί με τους Go West το 2015.
Έχει παντρευτεί δυο φορές, έχει αποκτήσει 3 παιδιά από τον πρώτο του γάμο και 1 από τον δεύτερο.
Ο δεύτερος γιος του γεννήθηκε με συνδρομο Ντάουν και αυτό τον ώθησε να βοηθάει οικονομικά τον Σύλλογο Συνδρόμυο Ντάουν. Επίσης, στηρίζει ιδρύματα κατά του καρκίνου.

lunch time

More@ https://www.facebook.com/thelunchtimeshow

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=4751