Η Επιστροφή των Lostprophets.

Οι Lostprophets ανακοίνωσαν την επιστροφή τους με το νέο τους single “Bring ‘Em Down” το οποίο θα περιλαμβάνεται στο ολοκαίνουριο album τους “Weapons” – και τα δύο θα κυκλοφορήσουν στις 02 Απριλίου. Η κυκλοφορία είναι η συνέχεια της περιοδείας τους στην Αγγλία και την Ιρλανδία με αποκορύφωμα το show τους στο O2 Academy Brixton του Λονδίνου.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η μπάντα κυκλοφόρησε το τέταρτο studio album τους, “The Betrayed” (Ιανουάριο 2010). Δύο γεμάτες χρονιές. Μετά τις εντυπωσιακές τους tour στην Αγγλία και την Ευρώπη, όπου εμφανίστηκαν μπροστά σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, το περιοδικό Kerrang! τους απένειμε το τιμητικό ‘Classic Songwriters Award’ και ήταν η σωστή περίοδος για τους Lostprophets για να θυμίσουν στον κόσμο το πόσο πολύ άξιζαν αυτή την τιμή.

Πριν ξεκινήσουν να γράφουν και να ηχογραφούν το πέμπτο album “Weapons”, το 2010 έπρεπε να ολοκληρωθεί με μια σειρά από μεγάλες εμπειρίες. Όπως έχει γίνει κανόνας, οι Lostprophets εντυπωσίασαν το τεράστιο πλήθος στην σκηνή του Reading και του Leeds. Στη συνέχεια έκλεψαν την παράσταση στο Belsonic Festival του Belfast και μετά από ένα μήνα περίπου τους ζητήθηκαν να συμμετέχουν στην τελετή έναρξης για το Ryder Cup στο Millennium Stadium του Cardiff.

Αμέσως μετά τις γιορτές στο Ryder Cup, η μπάντα μαζεύτηκε σε μια ιδιωτική κατοικία στο Norfolk για το πρώτο γύρο του νέου album. Μετά το Norfolk, οι Lostprophets επέστρεψαν στο Los Angeles για να δουλέψουν τις ήδη αναπτυγμένες ιδέες τους και να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερες. Η δουλειά στο studio ξεκίνησε τον Φεβρουάριου του 2011 στα NRG Studios του LA με τον Ken Andrews (Black Rebel Motorcycle Club, A Perfect Circle). Τώρα, η μπάντα είναι έτοιμη να μοιραστεί την δουλειά της με τον κόσμο.

Οι Lostprophets είναι μια μπάντα που τα μέλη της γνωρίζονται από το σχολείο, μια μπάντα που ήταν χρόνια φίλοι πριν γίνουν group. Μέσα από τα τέσσερα προηγούμενα album τους – το ‘fakesoundofprogress’ του 2000, το ‘Start Something’ του 2004, το νούμερο ένα ‘Liberation Transmission του 2006 και το ‘The Betrayed’ του 2010 – το κοινό τους έχει αυξηθεί από τα clubs της Αγγλίας στην σκηνή του Wembley και άλλες εντυπωσιακές αρένες. Η μπάντα έχει έντεκα Top40 singles και έχει πουλήσει πάνω από 2 εκατομμύρια albums παγκοσμίως. Έχουν γίνει μια από τις μεγαλύτερες Rock μπάντες της Αγγλίας χωρίς συμβιβασμούς ή φλερτ με μόδες της μουσικής, αντίθετα επιλέγοντας να μείνουν κολλημένοι σε αυτό που πιστεύουν περισσότερο και προσπαθούν να κάνουν καλά, δημιουργώντας ενδιαφέρον πράγματα.

Η περιοδεία των Lostprophets στην Αγγλία αυτή την άνοιξη περιλαμβάνει τους ακόλουθους σταθμούς:

April 2012

Sun 15 Dublin Olympia

Mon 16 Belfast Ulster Hall

Thu 19 Liverpool O2 Academy 1

Fri 20 Manchester Academy 1

Sat 21 Leeds O2 Academy

Mon 23 Birmingham O2 Academy 1

Tue 24 Aberdeen Music Hall

Wed 25 Glasgow O2 Academy

Fri 27 Newcastle O2 Academy

Sat 28 Cardiff Motorpoint Arena

Mon 30 Nottingham Rock City

 May 2012

Tue 01 Cambridge Corn Exchange

Wed 02 Southampton Guildhall

Fri 04 London O2 Academy Brixton

Οι Lostprophets είναι οι Ian Watkins (vocals), Jamie Oliver (keyboards, turntables, vocals), Stuart Richardson (bass), Mike Lewis (guitars), Lee Gaze (guitars) και ο  Luke Johnson (drums).

 

www.lostprophets.com

www.facebook.com/lostprophets

www.twitter.com/lostprophets

Permanent link to this article: https://www.primeradio.gr/?p=503